Pericole evitate pe drumurile din Cluj. Șoferi băuți sau fără permis, trași pe dreapta de poliție

Pericole evitate pe drumurile din Cluj. Șoferi băuți sau fără permis, trași pe dreapta de poliție
| Foto: romaniatv

Polițiștii clujeni au organizat mai multe controale în trafic pentru a depista șoferii fără permis sau pe cei care au consumat alcool.

Potrivit IPJ Cluj, în data de 20 mai, în jurul orei 18:00, oamenii legiiau oprit un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care circula pe raza comunei Aiton. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație alarmantă de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași seară, la ora 23:00, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene, au intervenit prompt pe DN1E60, în localitatea Gilău, unde au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Căpușu Mare, care depășise limita legală de viteză. Testul etilotest a relevat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost transportat la unitatea medicală pentru prelevarea probelor biologice și este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

Mai devreme în aceeași zi, în jurul orei 08:40, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au descoperit un tânăr de 30 de ani din județul Alba conducând pe raza comunei Petreștii de Jos fără a deține permis de conducere. În acest caz, cercetările continuă pentru infracțiunea de conducere fără permis.

Într-o altă acțiune desfășurată pe strada Calea Mănăștur din Cluj-Napoca, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism deși avea dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul a fost oprit pentru nerespectarea vitezei legale, iar acum este cercetat pentru conducere fără permis.

Comenteaza