Piața de flori „altfel” din Cluj-Napoca revine pe Potaissa cu plante, muzică și dezbateri

Piața de flori „altfel” din Cluj-Napoca revine pe Potaissa cu plante, muzică și dezbateri

Clujenii vor avea ocazia să petreacă 4 zile superbe în centrul Clujului, la cea mai frumoasă piață de flori ,,alfel” organizată pe strada Potaissa.

Ajuns deja la cea de-a 8 a ediție, evenimentul transformă strada Potaissa din Cluj-Napoca într-o piață de flori atipică. Strada din centrul Clujului se va umple din nou de culoare și miresme între 21 și 24 iunie, cu ajutorul a 15 producători locali din județele Cluj, Satu Mare, Bihor, Mureș, Arad și Timiș.

Vizitatorii se vor putea bucura de plante de toate felurile, de la plante aromatice precum oregano picant, la plante mediteraneene ce îi vor duce cu gândul la peisaje fermecătoare din Grecia sau Italia, de la plante carnivore, pereți verticali verzi și până la lavanda cu iz de Provence, toate își vor face locul pe Strada Potaissa. 

Atmosfera va fi întreținută de artiști locali precum Digitalove, dj-ul clujean îndrăgostit de Strada Potaissa dar și internaționali, precum reprezentanții unuia dintre cele mai ascultate posturi de radio online din Europa. 

“Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate nu sunt doar vorbe în vânt. Un eveniment care se desfășoară pe 100 metri liniari și 7 lățime a ajuns nu doar să bucure un public fidel, dar a ajuns să fie vizibil și continuă să dobândească vizibilitate la nivel european și internațional. Ce ne dorim noi e să aducem împreună oamenii, să creăm legături și amintiri, redând străzii Potaissa magia și farmecul de altădată.

Aceasta este esența evenimentului nostru: să arătăm că, prin gesturi simple și colaborare, putem înfrumuseța și reînvia orice spațiu urban” , spune Andi Daiszler, inițiator al evenimentului.

Mai mult, la eveniment vor avea loc și dezbateri și discuții despre revitalizarea peisajului urban din Cluj-Napoca, la care vor participa fondatorii unor evenimente de succes organizate în orașul nostru. 

Discuțiile vor fi centrate pe diversele exemple pe care organizatorii acestor evenimente leaduc în atenția publicului, pornind de la rezultatele studiului despre spațiile publice realizat la ediția 2023 de studenții Universității Tehnice München – Facultatea de Urbanism Industrial și Peisagism (locul 49 în lume) și studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Piața de flori va fi prietenosă și cu mediul, plasticul fiind interzis în tot ce înseamnă ambalaje pe Strada Potaissa, toate ambalajele fiind din hârtie sau din fibre biodegradabile.

 De asemenea, toate băuturile din barul amplasat pe stradă vor fi servite în pahare de sticlă sau recipiente compostabile.

 

Comenteaza