Polițiștii îi “vânează” pe cei care vând ilegal petarde și artificii. Doi bărbați din Cluj au fost prinși

Polițiștii îi “vânează” pe cei care vând ilegal petarde și artificii. Doi bărbați din Cluj au fost prinși

Doi bărbați din județul Cluj au fost prinși că dețineau și vindeau ilegal petarde și artificii. 

Zeci de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de oamenii legii în urma perchezițiilor.

“În perioada 13-14 decembrie, a fost indisponibilizată cantitatea totală de 30 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2 si F3, deținute de doi bărbați, din județul Cluj. În fapt, la data de 13 decembrie, la domiciliul unui tânăr de 27 de ani, din comuna Cojocna, au fost găsite mai multe colete ce conțineau articole pirotehnice din categoriile F2, în cantitatea de 10 kilograme, în valoare de 500 de lei.

Ulterior, în cadrul verificărilor, la data de 14 decembrie, la locuința unui bărbat de 33 de ani, din comuna Floresti au fost identificate 20 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 si F3, în valoare de 1.000 de lei. În ambele cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.37 lit.a) din Legea nr.126/1995, republicată”, a transmis IPJ Cluj. 
 
De asemenea, articolele pirotehnice au fost confiscate de polițiști.

O simplă petardă poate provoca o tragedie dacă e aruncată anapoda

Potrivit Legii nr.126/1995, vânzarea articolelor pirotehnice se face “numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii”.

O petardă aruncată anapoda poate provoca de multe ori o tragedie. Un caz similar s-a petrecut la data de 9 decembrie, în jurul orei 18:00, în depozitul exterior al unui mall din Cluj-Napoca, doi adolescenți ar fi aruncat mai multe petarde. Ca rezultat, un incendiu puternic s-a produs în zona respectivă.  

Comenteaza