Ponturi de angajare pentru clujeni, de la ministrul Muncii

Ponturi de angajare pentru clujeni, de la ministrul Muncii
Şomerii din judeţul Cluj, sfătuiţi să ceară ajutorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă înainte de a-şi căuta un serviciu pe cont propriu.

8 La nivelul judeţului Cluj sunt disponibile 1.256 de locuri de muncă, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Dintre acestea, 290 de job-uri disponibile sunt pentru persoanele cu studii superioare.

"Profilele sunt variate, pentru studii superioare, oferta de la Cluj este cea mai variată, cea mai numeroasă. Avem 290 de locuri de muncă pe studii superioare", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don. La rândul său, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, prezentă vineri la Cluj-Napoca, la Târgul Locurilor de Muncă pentru concernul german Bosch, a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, că şomerii au şanse mai mari să-şi găsească locuri de muncă dacă apelează la specialiştii AJOFM.

"E important să ia legătura cu agenţia noastră de ocupare din judeţ, pentru că acolo, un om fără loc de muncă este testat şi din punct de vedere psihologic şi al aptitudinilor profesionale şi i se caută un loc de muncă exact pe aptitudinile pe care le are. Fără aceste locuri de muncă mari cum sunt la firma Bosch sau la alte firme, până acum, agenţia a angajat 80 de persoane disponibilizate de la firma Mechel, în funcţie de specialitatea pe care au avut-o li s-a căutat un loc de muncă, la diverşi alţi angajatori li s-a găsit exact locul de muncă", a arătat ministrul Muncii.
La rândul său, directorul AJOFM Cluj a punctat că este foarte important şi ca intenţia de angajare să se materializeze. "Să se gândească să lucreze şi seriozitatea este un lucru foarte important. În primul rând trebuie văzut că piaţa muncii este ca oricare altă piaţă. Dacă nu investeşti în tine nu ai şanse de competitivitate, iar piaţa muncii este o piaţă competitivă. Pentru un loc de muncă cu perspective de durată contează pregătirea ta profesională", a arătat directorul AJOFM Cluj.

Pe de altă parte, Mariana Câmpeanu a arătat că participarea la cursurile de reconversie profesională creşte şansele de angajare ale şomerilor. "Trebuie să participe la cursurile pe care le facem de reconversie profesională, pentru că aceste cursuri se fac la cerinţele unor angajatori, aşa cum pregătim acum 12 persoane pentru sudură de înaltă tehnologie", a exemplificat Câmpeanu.

"Guvernul României, împreună cu autorităţile locale fac tot posibilul pentru orice angajator care vrea să dezvolte o afacere, să fie sprijinit, astfel încât să putem crea locuri de muncă noi. (...) Am contribuit şi la Mechel, i-am adus pe oameni la târg pentru a se înscrie şi pentru a fi testaţi dacă îndeplinesc condiţiile pentru postul care este oferit, în aclaşi timp, se fac cursuri de pregătire, se testează aptitudinile, deci aşa cum v-am spus facem tot posibilul ca să ajutăm şi angajatorul şi angajatul", a conchis ministrul Muncii, la Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza