Foto Posibilități de colaborare între județul Cluj și Țările de Jos

Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România a fost în vizită la Consiliul Județean Cluj.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj,Vákár István, a primit marți, 7 noiembrie 2023, vizita Excelenței Sale, doamna Willemijn van Haaften, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România. Oficialul străin a fost însoțit de Consulul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca, domnul Wouter Reijers.

Am profitat de vizita Excelenței Sale pentru a prezenta numeroasele atuuri ale Clujului. Ne dorim să învățăm din experiența pozitivă a acestui stat și considerăm că transferul de cunoștințe între specialiștii celor două părți, dar și schimburile de bune practici pot fi piatra de temelie în implementarea unor proiecte sustenabile și reciproc avantajoase”, a transmis Vákár István.

Pe parcursul întrevederii, înaltului oficial i-au fost prezentate atât oportunităţile de afaceri ale judeţului Cluj, potențialul economic și investițional, cât și cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean. În acest context, vicepreședintele instituției a vorbit despre construirea Spitalului de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere județene, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, precum și despre Parcurile Industriale Tetarom şi multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în judeţul Cluj.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modalitățile prin care forul administrativ județean sprijină dezvoltarea sectorului agroindustrial și susține turismul agricol și cel gastronomic, domnul Vákár István realizând, cu acest prilej, o scurtă prezentare a două entități de profil, respectiv Agro Transilvania Cluster și Asociația Produs de Cluj.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Consiliului Județean a evidenţiat unele dintre punctele forte care fac din Cluj o locație extrem de atractivă din perspectiva potenţialilor investitori, și anume faptul că acest judeţ este un important centru universitar al ţării, care deține o forţă de muncă bine pregătită, înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, capabilă să facă față oricăror exigențe.

La rândul său, doamna Ambasador s-a arătat interesată de cele mai importante investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, de identificarea acelor domenii în care pot fi inițiate colaborări și a dorit să afle mai multe informații despre proiectele de dezvoltare a sectorului agricol din zona Transilvaniei.

Comenteaza