Poşta din Cluj îşi închiriază spaţiile
- Scris de Andra-Daria Szasz
- 24 Apr 2013, 22:09
- Eveniment
- Ascultă știrea
Oficiul Regional al Poştei din Cluj va da în chirie cel puţin cinci locaţii în care instituţia îşi desfăşura activitatea. Potrivit oficialilor instituţiei, e vorba despre un proiect naţional de valorificare a patrimoniului Poştei Române. Spaţiile, în care şi-a desfăşurat activitatea personalul TESA, pot fi închiriate chiar începând cu 1 mai.
Spre exemplu, în Cluj-Napoca, Poşta a scos la închiriat cel puţin trei locaţii în care îşi desfăşura activitatea. O locaţie este de 400 de metri pătraţi, la etajul doi al clădirii Poştei din Piaţa Gării. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, spaţiul din clădirea Poştei de la Gară se pretează pentru spaţii de birouri. "Are 400 de metri şi grupuri sanitare. La etajul doi accesul se face separat, deci se pretează pentru spaţii de birouri. Este parchet, gresie, faianţă", au explicat acestea.
Preţurile pentru închirierea spaţiilor pe care le are la dispoziţie Poşta încep cu 6 euro / mp în Cluj-Napoca. "Cam 7 euro metro pătrat e preţul pentru spaţiile comerciale, iar 6 euro pentru spaţiile care pot fi birouri", au arătat sursele ZIUA de CLUJ. În municipiul Cluj-Napoca, Poşta mai pregăteşte cel puţin două locaţii care să fie date în chirie. "O locaţie pentru care suntem în discuţii e în Mănăştur, pe strada Izlazului, iar o alta e în cartierul Zorilor, vizavi de Sigma. Acolo e un spaţiu de 55 de metri pătraţi. A fost o subunitate poştală, iar spaţiul are vad comercial, e dat cu lavabil, are gresie şi poate fi disponibil chiar de săptămâna următoare", au continuat acestea.
Poşta clujeană va mai scoate la închiriat spaţiile din Huedin şi Câmpia Turzii. În ambele locaţii, preţul de pornire pe metru pătrat începe de la 3 euro. "La Câmpia Turzii e disponibilă o clădire întreagă lângă gară. Suprafaţa utilă aici e de 400 de mp, în afară de curte. Există şi 6 locuri de parcare, se pretează pentru orice, există utilităţi separat. La Huedin e disponibil etajul doi din clădirea poştei, adică 160 - 170 de metri pătraţi. Nu este lift, deci poate fi spaţiu pentru birouri, are boxe din lemne, funcţionează pe combustibil solid şi are parchet raşchetat", au arătat sursele citate.
Reprezentanţii Poştei clujene nu au dorit să ofere detalii despre procesul de închiriere. "S-a decis la nivel unitar să se închirieze - nu sunt decizii de capul judeţului. E vorba de valorificarea patrimoniului, iar în judeţul Cluj sunt mai multe spaţii ale Poştei care vor fi disponibile", a admis Ovidiu Secară, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Cluj.