Procesul lui Apostu: Remus Lăpuşan neagă orice legătură cu Aspazia Droniuc

Procesul lui Apostu: Remus Lăpuşan neagă orice legătură cu Aspazia Droniuc
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a fost audiat astăzi în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu. Lăpuşan a dat explicaţii cu privire la contractele de asigurare pe care societatea pe care o conduce le-a încheiat cu primăria Cluj-Napoca. Aceste contracte au fost intermediate de Aspazia Droniuc, despre care procurorii spun că i-ar fi dat mită lui Apostu tocmai pentru a asigura parcul auto al RATUC.

Potrivit procurorilor DNA, Sorin Apostu a primit peste 274 de mii de lei mită de la Aspazia Droiniuc, patroana unei societăţi de asigurare. În schimbul banilor, fostul primar a lăsat-o să înţeleagă că ar putea interveni pe lângă conducera RATUC astfel încât firma ei să asigure parcul auto al regiei. În cele din urmă, maşinile au fost asigurate la firma preşedintelui PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Audiat astăzi de magistraţi, el a negat orice legătură cu Aspazia Droniuc.

"Ştiu că au fost încheiate poliţe de către Uniqa cu RATUC, intermediate şi vândute de o societate independentă, Frarom. Eu nu am semnat niciodată vreo poliţă de asigurare, semnătura aparţinându-i mai mult ca sigur directorului adjunct al firmei. Aspazia Droniuc nu a venit la mine niciodată când am fost consilier local, cu atât mai mult cu cât eram în opoziţie", a declarat Lăpuşan la Curtea de Apel Târgu Mureş.

"A relevat fapte şi împrejurări care, cred eu, exclud orice implicare din partea unui terţe persoane în încheierea unor asemenea contracte, care pun în valoare competenţa exclusivă a societăţii de asigurări şi scot în evidenţă absenţa aceleiaşi Droniuc Aspazia din cadrul acestei proceduri", a spus Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Sorin Apostu.

Avocaţii lui Sorin Apostu au cerut şi audierea Aspaziei Dorniuc, dar instanţa le-a respins solicitarea. În schimb, apărătorii au obţinut ascultarea, în şedinţă publică, a interceptărilor convorbirilor telefonice purtate de Droniuc cu soţii Apostu.

"Astea sunt acuzaţiile şi vreau ca instanţa să le perceapă în mod nemijlocit şi părţile să aibă posibilitatea să dea explicaţii în contradictoriu cu reprezentantul ministerului public, aşa cum este normal. Ele conţin fapte şi împrejurări care sunt esenţiale şi, trebuie să vă spun, sunt favorabile apărării", a explicat Mateuţ.

Următorul termen al procesului va avea loc la începutul lunii decembrie.

 

Comenteaza