Procesul RADP-GPI Turism se va rejudeca

Procesul RADP-GPI Turism se va rejudeca
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis recursul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) în procesul intentat de firma GPI Turism pentru daune de trei milioane lei

”Admite recursul declarat de pârâta Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca împotriva deciziei civile nr.120/2011 de la 15 iunie 2011 pronunțate de Curtea de Apel Cluj - Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal, casează decizia recurată li trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanță. Irevocabilă”, se arată în minuta deciziei ÎCCJ, pronunțată ieri seară.

Avocatul RADP, Victor Rusa, spune că a invocat un singur motiv de rejudecare. ”Am solicitat casarea și rejudecarea deoarece expertiza efectuată în dosar pentru stabilirea despăgubirilor cerute de firmă nu era conformă cu standardele CECAR. Am cerut să se efectueze o nouă expertiză de către alți experți”, a declara Rusa pentru ziuadecj.ro

Firma sălăjeană GPI a obținut anterior două sentinţe judecătoreşti care obligă RADP să-i achite despăgubiri de circa 3 milioane lei ca urmare a încetării în 2006 a contractului de exploatare a patinoarului din cartierul Gheorgheni. După prima sentinţă, emisă în 2010 la Tribunalul Comercial, firma a început executarea silită a regiei.

Consilierul local Steluța Cătăniciu, care a vorbit de nenumărate ori despre neregulile privind executarea RADP, spune că reprezentanții regiei pot începe acum demersurile pentru întoarcerea executării silite și recuperarea banilor. ”S-a casat sentința și odată cu ea titlul executoriu. Acum se vede că nu a fost în regulă executarea silită până nu se câștigase defintiiv și irevocabil procesul. RADP poate face demersurile pentru întoarcerea executării silite, numai să mai aibă de unde să ia banii! La exectuarea noii expertize, RADP va avea de această dată expert asistent. La fondul procesului, când s-a efectuat expertiza contestată, RADP nu s-a apărat”, a declarat Cătăniciu, de profesie avocat.  

Avocatul ce a reprezentat GPI la ÎCCJ, Mihai Bejenaru, a spus că nu doreşte să dea declaraţii până nu vede motivarea deciziei de ieri.

ZIUA de CLUJ a publicat anul trecut ample articole în care a atras atenția asupra expertizei ochiometrice efectuate în dosar. 

Amintim că GPI Tursim a executat deja suma de trei milioane de lei din contul RADP în baza sentințelor anterioare, cu toate că nu erau irevocabile.

Comenteaza