Procurorii vor să-l ţină pe Uioreanu Jr. după gratii ca să-l ferească de dependenţa de droguri

Procurorii vor să-l ţină pe Uioreanu Jr. după gratii ca să-l ferească de dependenţa de droguri
Procurorul DIICOT a cerut instanţei respingerea cererii de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, pe motiv că ar putea deveni dependent de droguri.

Tribunalul Cluj a judecat astăzi cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, după ce acesta a făcut dovada plăţii celor 10.000 de lei stabiliţi ieri de instanţă. Avocatul care îl reprezintă pe Uioreanu, Tiberiu Ban, a arătat în faţa judecătorului că tânărul a colaborat cu organele de anchetă şi şi-a recunoscut vinovăţia, dar şi că nu există motive ca acesta să fie ţinut în arest.

Minorul a invocat faptul că are două corigenţe la liceu pe care ar trebui să le susţină în această perioada şi că doreşte să işi continue studiile. Alexandru Uioreanu, în vârstă de 16 ani, este elev în clasa a XII-a la Liceul de Coregrafie "Octavian Stoia" din Cluj-Napoca.

Instanţa a rămas în pronunţare.

Cererea de eliberare pe cauţiune depusă de apărătorul lui Alexandru Uioreanu a fost pusă în dezbatere ieri, la Tribunalul Cluj. În cazul în care Tribunalul Cluj nu va admite solicitarea, banii vor fi returnaţi familiei minorului. Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu recurs.

În dosarul de trafic şi consum de droguri în care este acuzat Uioreanu, mai sunt doi inculpaţi: fraţii Nagy Ferenc şi Nagy Gyöngyver, precum şi alţi cinci învinuiţi. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, urmărirea penală se va extinde în acest dosar şi asupra altor persoane.

Comenteaza