Protest spontan la Nokia VIDEO

Protest spontan la Nokia VIDEO
Aproximativ 200 de muncitori din fabrica Nokia de la Jucu au recurs în noaptea de luni spre marţi la un protest spontan, au declarat pentru ziuadecj.ro surse din rândul angajaţilor.

Conform aceloraşi surse, conflictul a izbucnit după ce un angajat pe postul de "key operator" ar fi fost scos în această noapte cu forţa din fabrică de către firma de securitate.

Este vorba de un angajat care ar fi fost scos din fabrică cu forţa, de către firma de pază care asigură securitatea fabricii, Securitas, după ce a fost acuzat de furt. Angajatul a părăsit fabrica la miezul nopţii, însă superiorul acestuia i-a cerut să se întoarcă, după trei ore. Este vorba de Iulian Chira din Dej, conform Mediafax.

La insistenţele angajaţilor, în jurul orei 03.40, directorul de producţie al fabricii, Florin Tulcan, a intervenit, astfel că angajatul scos din fabrică a fost readus în unitate, reluându-şi activitatea, informează agenţia de ştiri.

La trei ani de la sosirea companiei Nokia la Cluj, în 29 septembrie, în urma unei şedinţe convocate de conducerea companiei, cei 2.200 de angajaţi ai firmei de telefonie mobilă au aflat că nu vor mai avea un loc de muncă. Nokia a anunţat că fabricile din Finlanda, Ungaria şi Mexic vor fi afectate de noua strategie a concernului şi că acestea vor renunţa la producerea de smartphone-uri în favoarea ambalajelor. Singura fabrică ce urmează a fi închisă este cea din Jucu. Nokia îşi va concentra activitatea pe fabricile din Asia.

Etichete
Comenteaza