Protestatarii l-au spânzurat pe Băsescu în Piaţa Unirii

Protestatarii l-au spânzurat pe Băsescu în Piaţa Unirii
Aproximativ 50 de clujeni au sărbătorit demisia premierului Emil Boc printr-o execuţie publică a unui manechin ce-l întruchipa pe preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost executat prin împuşcare cu bulgări ieri seară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Protestatarii au sărbătorit cu şampanie plecarea de la guvern a lui Emil Boc şi au pregătit o altă şampanie pentru o eventuală demisie a preşedintelui României. Până atunci, oamenii şi-au vărsat nervii pe un manechin îmbrăcat ca marinar, pe care l-au spânzurat şi târât prin zăpada din centrul Clujului.

Doi tineri au adus în mijlocul protestatarilor din Piaţa Unirii un manechin îmbrăcat în pijama dungată şi cu bască de marinar pe cap. De asemenea, manechinul a avut ca accesoriu o sticlă de wiskey "Băse blended". Unul dintre tineri i-a citit sentinţa lui Băsescu din partea "Înaltei Curţi de Condamnare a Crimelor Democraţiei". "Prin decizie unanimă condamnă pe subnumiţii Băse şi restul mafiei PDL rămase în picioare la împuşcare cu bulgări şi trimiterea la spitalul de boli cronice psihice de la Borşa", a spus tânărul la portavoce. După "împuşcarea" cu bulgări, manechinul a fost târât prin Piaţa Unirii, după care a fost batjocorit de mulţimea adunată în jurul lui. "La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Băse şi ai lui şi-au găsit beleaua!" sau "Băse, nu uita, Borşa este casa ta!" au fost printre lozincile preferate ale protestatarilor. De asemenea, oamenii i-au urat premierului demisionar Emil Boc să nu se întoarcă la Cluj-Napoca. "Gherla te aşteaptă!" şi "Emil Boc nu uita, în Cluj n-ai ce căuta!" au fost urările pentru Boc.

Protestatarii spun că nu l-ar mai vota pe Emil Boc pentru primărie. "Eu sper să nu se mai întoarcă, că vede că nu este iubit, vrea să-i fie ruşine să iasă pe stradă, să-l linşeze lumea? Ne aşteptam la demisie, credeţi că de trei săptămâni ieşim degeaba? Acesta este primul rezultat. Urmează Băsescu şi ne-am atins ţelul", ne-a spus Marian Matei. "Sănătate şi să-l ţină sfoara! Dacă vine în Cluj cu 60% va fi votat de prostime. De 22 de ani alegem ca nişte demenţi", a spus Csaba Swarz. Unii dintre oameni văd un scenariu al lui Băsescu în demisia premierului. "Niciodată nu va veni la primărie. El a fost eliminat de Traian Băsescu ca să se ocupe de creşterea PDL în sondaje. Şi după aia se urmăreşte ca să devină preşedintele României. Aşa a zis Băsescu de la început, că Boc va fi premier şi apoi preşedinte", a declarat Alexandru Ivanic.

 

 

Comenteaza