"Puşcaşul" de la Galeriile Ferdinand ar putea ieşi din arest pe cauţiune

Judecătoria Cluj-Napoca a prelungit luni arestul preventiv în cazul lui Marius Moga, unul dintre acţionarii Galeriei Ferdinand, acuzat de uz de armă letală fără drept. Între timp, familia acestuia i-a plătit cauţiunea de 10.000 de lei, instanţa urmând să decidă, marţi, dacă îl eliberează.

Marius Moga a fost arestat în 20 decembrie 2012, cu mandat de la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce a tras, cu o armă de vânătoare mai multe focuri, în centrul oraşului. Incidentul al cărui autor este Marius Moga a avut loc în 19 decembrie, în jurul orei 18:00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului, chiar în incinta Galeriei Ferdinand. Poliţia s-a deplasat imediat la faţa locului şi a deschis o anchetă, concluzia fiind că persoana care a tras cu arma este chiar unul dintre asociaţi. Martorii incidentului au relatat că Marius Moga, fiul patronului Mircea Moga, ar fi tras cu arma sa de vânătoare într-o poartă din incinta galeriei comerciale, care asigura ieşirea din spatele magazinului, din fericire nefiind nici o victimă. Bărbatul a reuşit să fugă de la locul faptei, însă a fost reţinut în scurt timp de poliţişti. În momentul incidentului, în magazin s-ar fi aflat mai mulţi clienţi.

După mai multe recursuri respinse, făcute la măsura arestului, Marius Moga a formulat o cerere de liberare provizorie pe cauţiune. Instanţa a stabilit suma la 10.000 de lei, urmând ca astăzi să dea o soluţie în acest caz.

Zilele trecute, Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a fost eliberat pe cauţiune, suma fiind aceeaşi ca în cazul lui Moga. Uioreanu jr. este acuzat de trafic şi consum de droguri.

 

Comenteaza