Radiotelefonistul şi şeful său, care au uitat ieri să trimită ambulanţa într-un accident soldat cu un mort, au fost amendaţi şi suspendaţi din serviciu

Radiotelefonistul şi şeful său, care au uitat ieri să trimită ambulanţa într-un accident soldat cu un mort, au fost amendaţi şi suspendaţi din serviciu
Sancţiuni pentru angajaţii Ambulanţei Cluj, care aseară au uitat să trimită echipajul SMURD la un accident unde un motociclist a decedat. Medicul coordonator al dispecerului din tură şi radiotelefonistul au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei, maximul amenzii care poate fi dată.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi de asemenea amendat cu 20.000 de lei, iar în cadrul serviciului de ambulanţă va fi constituită, de urgenţă, o Comisie de disciplină care va dispune şi măsuri administrative în acest caz. Până la decizia Comisiei, cele două cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate.

Subsecretarul de stat în ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut sancţiuni dure, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca. DSP Cluj a refuzat să dea publicităţii raportul, precizând că toate informaţiile sunt transmise direct de Raed Arafat.

Conform analizei efectuate, au existat întârzieri "nepermise" între primirea apelului de urgenţă şi momentul alertării echipajului medical în cazul accidentului de aseară, care s-a soldat cu decesul motociclistului.

"Personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenţă în serviciu pentru modul în care a acţionat", spune Arafat.


Dosarul conţinând raportul complet va fi înaintat la Parchet, spune Arafat.

Un motociclist a decedat aseară în localitatea Topa Mică, pe DN1F Cluj-Napoca - Zalău, după ce ambulanţa a ajuns la faţa locului cu întârziere de câteva zeci de minute. Motivul - dispecerul care a preluat apelul de urgenţă de la un martor a uitat să trimită ambulanţa la faţa locului.

Etichete
Comenteaza