Reţea de traficanţi de droguri din Cluj şi Sibiu, care lucra cu minori, săltată de procurorii DIICOT

Reţea de traficanţi de droguri din Cluj şi Sibiu, care lucra cu minori, săltată de procurorii DIICOT
Mascaţii au percheziţionat în această dimineaţă mai multe locuinţe din Sibiu, între care şi un imobil din Cluj-Napoca, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate pe traficul internaţional de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciara din cadrul SCCO Sibiu, au destructurat o grupare infracţională, constituită din 21 de persoane, cetăţeni români şi germani, specializată în traficul internaţional de droguri de risc - cannabis. "În acest scop, la data de 15 martie 2013, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, la locuinţele membrilor grupării", arată procurorii DIICOT. Între locuinţele percheziţionate se află şi un imobil din Cluj-Napoca, a confirmat Horea Oltean, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. "La Cluj a fost reţinută o persoană, este vorba de un tânăr din Sibiu care s-a mutat de curând la Cluj", a spus Oltean.

"În fapt, se reţine că, în perioada 2012 - 2013, învinuiţii au organizat procurarea şi introducerea pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de către membrii grupării, a cantităţii de aproximativ 4 kilograme cannabis. Drogurile de risc proveneau din Germania şi Spania şi erau destinate comercializării la preţul de 60 de lei/ gram, către consumatorii de pe raza municipiului Sibiu. Învinuiţii comercializau drogurile numai către persoane de încredere, avand propriile zone de distribuţie, din investigaţiile efectuate rezultand că în activitatea infracţională erau cooptaţi şi minori, pentru predarea drogurilor între membrii grupării", precizează anchetatorii.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse în vederea audierii 40 de persoane, faţă de învinuţi urmând a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Etichete
Comenteaza