Video Ritm alert pe un tronson din Autostrada Transilvania. Va fi gata în vară, dar riscă să nu fie inaugurat

Ritm alert pe un tronson din Autostrada Transilvania. Va fi gata în vară, dar riscă să nu fie inaugurat

Asociația Pro Infrastructură vine cu noi imagini de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, spre Mureş. Lotul Iernut - Chețani are 17,9 km şi este parte din Autostrada Transilvania (A3), între Câmpia Turzii și Târgu-Mureș. 

"Se avansează în ritm alert pe cei 17,9 km dintre Iernut și Chețani ai Autostrăzii Transilvania, unde asocierea Astaldi-Max Boegl a ajuns la stadiul fizic de aproximativ 90%. Estimăm că, în condiții normale, șantierul va fi gata în luna iulie, dar riscă să nu fie inaugurat!", transmite API. 

51,7 km de autostradă cu finanţare europeană: Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureș 

Obiectivul construirii autostrăzii Târgu-Mureș - Ogra - Câmpia Turzii este de a realiza o legătură între Târgu-Mureș și Cluj, cu asigurarea continuității sectorului de autostradă 2B Câmpia Turzii - Cluj-Napoca Vest (Gilău), cu sectoarele 2A și 1C.

"Obiectivele specifice ale proiectului se referă la construirea a 51.796 km de autostradă nouă 2x2, împreună cu 4,7 km de drum de legătură 2x2 spre Târgu-Mureș, a 13 poduri, a 30 de pasaje, a două viaducte, a unei parcări, a unui centru de mentenață și coordonare, a unui spațiu de service, a unui punct de lucru pentru mentenanță și a cinci intersecții rutiere (dintre care patru rutiere și una semirutieră)", se arată într-un document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Proiectul de 1,8 miliarde de lei (inclusiv taxa pe valoarea adăugată) este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020: 75% contribuția Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională - 1,5 miliarde, 25% contribuția națională (bugetul de stat) - 378 de milioane, iar restul de 313 milioane reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile. În 2018 au fost deschişi circulaţiei auto 14 km din A3, între localitățile Ungheni şi Iernut, în judeţul Mureş. 

Comenteaza