Semnal de alarmă tras de pompierii clujeni. Nu mai puțin de 20 de intervenții într-o singură zi, pentru stingerea arderilor necontrolate

Semnal de alarmă tras de pompierii clujeni. Nu mai puțin de 20 de intervenții într-o singură zi, pentru stingerea arderilor necontrolate
| Foto: ISU Cluj

Pompierii clujeni trag din nou un semnal de alarmă în ceea ce privește incendiile de vegetație uscată. Potrivit acestora, pe parcursul zilei de vineri, 7 martie 2025, până la ora 19.00, echipajele au desfășurat nu mai puțin de 20 de intervenții pentru stingerea arderilor necontrolate de vegetație uscată, care au produs pagube materiale.

„Pe parcursul zilei de vineri, 7 martie 2025, până la ora 19.00, echipajele noastre au desfășurat nu mai puțin de 20 de intervenții pentru stingerea arderilor necontrolate de vegetație uscată. Au fost înregistrate și pagube materiale, după cum urmează:

În localitatea Ghirolt, comuna Aluniș, un incendiu de vegetație uscată, scăpat de sub control, a distrus o magazie de aproximativ 10 metri pătrați. La fața locului au acționat două echipaje din cadrul Detașamentului Dej.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au fost solicitați în comuna Poieni, unde incendiul de vegetație uscată a afectat și un autoturism parcat. 

La Căpușu Mare, incendiul de vegetație uscată s-a extins la gardul a două proprietăți și a provocat distrugeri la un stup de albine.

De asemenea, o intervenție de amploare a avut în localitatea Muntele Filii, comuna Băișoara. Pompierii au ajuns la fața locului la ora 11.30 și au finalizat misiunea la ora 18.30(n.red- vineri). Intervenția a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, iar vântul a favorizat flăcările. Au ars aproximativ 15 hectare de vegetație uscată, focul ajungând și în pădure. Cele două echipaje de la Detașamentul Turda au primit ajutor din partea SVSU Băișoara, respectiv SVSU Valea Ierii”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Tot vineri după-amiază, un echipaj din cadrul Detașamentului Turda s-a deplasat în localitatea Ocoliș din județul Alba. S-a acționat împreună cu ISU Alba și SVSU Ocoliș, pentru lichidarea incendiului de vegetație uscată.

„Le reamintim cetățenilor faptul că în România, arderile de vegetație sunt interzise prin lege. Nerespectarea acestei interdicții se sancționează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 și 100.000 de lei. Aceste măsuri au fost implementate pentru a descuraja practicile periculoase și pentru a proteja mediul și siguranța publică”, au mai spus aceștia.

 

 

 

Comenteaza