Sindicaliștii din Sănătate declanşează conflictul de muncă. Negocierile dintre Sanitas și Guvern au eșuat

Sindicaliștii din Sănătate declanşează conflictul de muncă. Negocierile dintre Sanitas și Guvern au eșuat
| Foto: Faceboo - Federația Sanitas din România

Sindicaliștii din Sănătate au anuțat declanșarea conflictului colectiv de muncă după ce negocierile dintre Sanitas și Guvern au eșuat.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit miercuri a luat act de faptul că negocierile de astăzi cu Guvernul României au eşuat, în sensul că solicitarea Sanitas de creştere a veniturilor tuturor categoriilor de lucrători din Sănătate şi Asistență Socială în anul 2024, a fost respinsă, a transmis şi Federația Sanitas din România, potrivit unei postări pe Facebook.

Potrivit federaţiei, începând de luni, toate organizaţiile din ţară vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă, atât în Sănătate, cât şi în Asistenţa Socială.

Guvernul a anunţat anterior că, în cadrul discuţiei avute cu sindicatele la Palatul Victoria, s-a convenit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

„Perspectiva creşterilor salariale pentru angajaţii din sistemul de sănătate şi eliminarea inechităţilor salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor”, a transmis Guvernul.

Comenteaza