Sorin Apostu a fost pus în libertate. Va ajunge la Cluj după miezul nopţii

Sorin Apostu a fost pus în libertate. Va ajunge la Cluj după miezul nopţii
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, apărătorul lui Sorin Apostu, a spus că hotărârea judecătorească a primei instanţe, cea a Curţii de Apel Mureş, este aproape de deliberare.

"Vom vedea care vor fi motivele care au stat la baza acestei decizii. ICCJ a remarcat vulnerabilitatea temeiurilor acestei măsuri încă de la începutul arestului. Stadiul de cercetare judecătorească e aproape de deliberare. Mai sunt câţiva martori de audiat şi se vor depune concluziile. De aceea, cred că în curând procesul se va finaliza, cu siguranţă până la sfârşitul acestui an", a spus Mateuţ.

Apostu mai este cercetat într-un alt dosar de corupţie de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat că a luat mită de la mai multe multinaţionale care au afaceri la Cluj.

Apostu a fost prezent la recursul de astăzi de la ICCJ. Mateuţ a explicat procedura prin care clientul său va fi pus în libertate. "Va fi eliberat în seara aceasta. Se trimite o adresă din partea ICCJ, însoţită de minuta prin care se cere în mod expres Penitenciarului Târgu-Mureş să fie pus în libertate. Eliberarea se va produce peste câteva ore", a declarat Mateuţ, pentru ziuadecj.ro

Fostul edil al Clujului a stat în arest peste 10 luni.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

SONDAJ ziuadecj.ro: TREBUIA ELIBERAT APOSTU?

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale). După cinci luni de arest, Stoia a fost eliberat.

Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la registratura primăriei.

UPDATE 1: Apostu a ajuns înapoi la Penitenciarul Târgu-Mureş, însă conducerea nu a primit încă minuta ICCJ.

UPDATE 2: Avocatul Tiberiu Ban, un alt apărător a lui Apostu, a arătat că soţia fostului primar, Monica Apostu, se află în drum spre Mureş pentru a-şi aduce soţul acasă.

UPDATE 3: Monica Apostu a ajuns la Târgu-Mureş.

Etichete
Comenteaza