Strategia de dezvoltare a Clujului până în 2020, finalizată azi

Strategia de dezvoltare a Clujului până în 2020, finalizată azi
Strategia de dezvoltare a judeţului Cluj pentru perioada 2014 - 2020 a fost finalizată, anunţă azi Consiliul Judeţean.

Strategia a fost elaborată în cadrul unui proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative". Documentul referitor la Strategia de Dezvoltare a Judeţului a fost postat atât pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj, pe pagina principală, la secţiunea proiecte, cât şi pe site-ul oficial.

Strategia de Dezvoltare a Judeţului cuprinde principalele direcţii strategice pe care judeţul Cluj va trebui să se axeze în perioada de programare 2014-2020: crearea unui centru economic modern şi competitiv (IT&C, tehnologii de vârf, industrii creative, energii regenerabile, agricultură ecologică), crearea unui pol ştiinţific, educaţional şi medical, realizarea unui centru turistic şi cultural, transformarea Clujului într-un centru al Transilvaniei, uşor accesibil, cu o infrastructură modernă şi a municipiului Cluj-Napoca într-o metropolă europeană.

"Realizarea acestei strategii a reprezentat un proces de durată care a parcurs o serie de paşi imperios necesari. Activităţile au debutat cu o anchetă în rândul populației, urmată de sesiunile de instruire a experților din diferitele instituții publice implicate în elaborarea strategiei. De asemenea, au fost realizate workshop-uri în care acești experți și-au folosit cunoștințele pentru conturarea capitolelor strategiei și a direcției de dezvoltare pentru perioada 2014 - 2020. Totul a culminat cu realizarea consultărilor publice pe marginea draft-ului strategiei, etapa finală fiind cea de astăzi", spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Serviciile de consultanţă şi instruire pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului au fost atribuite în urma licitaţiei publice organizate cu acest scop Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA care a avut cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic - 316.000 lei fără TVA.

Etichete
Comenteaza