Studenţi “de argint” la cea mai importantă competiţie Microsoft
- Scris de Florentina Tatar
- 11 Iul 2012, 23:08
- Eveniment
- Ascultă știrea
Proiectul echipei Complex se numeşte "Seedbit" şi constă într-o platformă web care facilitează finanţarea şi implementarea campaniilor sociale.
Cea de-a 10-a ediţie a concursului Imagine Cup a avut loc în Australia şi a avut nu mai puţin de 350 de participanţi din 75 de ţări care s-au întrecut în 8 secţiuni. Premiile au avut valoarea totală de 175.000 de dolari. Echipa clujeană se numeşte Complex şi este alcătuită din Bogdan Bondor, Cristian Roşu şi Paul Sucală, studenţi la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). Proiectul a fost coordonat de Simona Motogna, cadru didactic la UBB şi s-a clasat pe locul al doilea la secţiunea Azure Challenge. Numele lui este "seedbit" şi constă într-o platformă web care foloseşte serviciile Windows Azure şi care facilitează finanţarea şi implementarea campaniilor sociale. "Imagine Cup a fost şansa echipei noastre de a-şi expune munca şi ideile în faţa lumii. A fost o călătorie de doi ani, presărată cu multe emoţii şi momente de care o să ne aducem aminte cu mare plăcere. Este un start pentru cariera noastră de antreprenori şi o rampă de lansare pentru proiectul nostru. Pasul următor este să aplicăm la Imagine Cup Grants şi să ne înscriem în programul BizSpark", este declaraţia unui reprezentant al echipei în cadrul comunicatului Microsoft.
Pe lângă studenţii de la Cluj, România a mai fost reprezentată de trei echipe finaliste. IQube(Universitatea "Politehnică" din Timişoara) este printre primele 20 din lume la secţiunea Software Design, dintr-un total de 72 de echipe finaliste. Echipa AVe (Universitatea "A. I. Cuza"din Iaşi) la secţiunea Game Design Phone s-a clasat în primele 10 echipe din lume la această probă cu jocul City Quest. De asemenea, studentul Petru Alexandru Ticlea de la Universitatea Româno-Americană Bucureşti a obţinut primul loc la secţiunea IT Challenge, care are ca scot verificarea cunoştinţelor de IT prin rezolvarea unor scenarii.
Toate echipele participante la finala Imagine Cup 2012 pot să se înscrie mai departe la un program, unde şase echipe pot primi până la 100.000 de dolari finanţare pentru soluţia lor şi în plus, consultanţă pentru implementarea proiectelor.