Sute de copii şi-au înseninat weekendul la o expoziţie pe sufletul lor

Sute de copii şi-au înseninat weekendul la o expoziţie pe sufletul lor
La Cluj au aterizat în weekend extratereştri. Şi-au parcat navele foarte aproape de o zonă metropolitană, cu un zgârie nori impresionant prin dimensiunile sale.

În weekendul acesta, la Muzeul Etnografic a avut loc o expoziţie de construcţii din Lego. Sute de copii au venit să admire cele şapte mese pline de exponate. Luptătorii din Star Wars, veniţi împreună cu temutul Darth Vader, au aterizat pe o masă, nu departe de o zonă urbană, cu case, străzi, parcuri, dar şi un zgârie nori impresionant.

Exponatele au fost construite de membri Asociaţiei Brickenburg. Balogh Laszlo nu a împlinit încă 20 de ani şi este pasionat de Lego de mic. Face parte din Asociaţia Brickenburg de şase ani. "Este un hobby pentru mine. Prima cutie de Lego am primit-o la vârsta de 3 ani, era un service auto. Acum am cam un milion de piese. Pasiunea mea s-a dezvoltat şi mai mult după ce am intrat în asociaţie", a spus cel alintat Laci. El este arhitectul blocului zgârie nori. "La sufletul meu este Star Wars, dar îmi place să construiesc lucruri din imaginaţie. Le stric şi le refac de multe ori până ies aşa cum îmi place mie. Lego m-a influenţat şi în viaţă: sunt student în primul an la Facultatea de Construcţii şi visez să ridic clădiri adevărate", a povestit tânărul.

Sever Alicu este ambasadorul Lego pentru asociaţia Brickenburg. Adică, mai simplu spus, preşedintele acestei structuri a pasionaţilor de Lego din România. Asociaţia are circa 100 de membri. "Când eram mai tânăr, visam in fata cataloagelor. Cutiile de Lego veneau din străinătate ş erau mici", a spus Alicu. Acesta a explicat că expoziţia de iarnă este mai mică, dar că vara la Muzeul Etnografic sunt aduse "lucrări monumentale". Asociaţia Brickenburg are cluburi la Cluj, Bistriţa, Braşov şi Bacău, dar membrii sunt împrăştiaţi prin toată ţara şi ţin legătura cu firma Lego Danemarca. "Avem sprijin pentru proiectele noastre de la Lego. Le-am trimis şi idea de-ale noastre, deocamdată nu au preluat nicio construcţie, însă au preluat modul de organizare al asociaţiei noastre, care cred că este printre primele cinci din Europa", a spus Alicu. Membrii asociaţiei se întâlnesc săptămânal, în special pentru a-i învăţa pe cei mai mici dintre pasionaţii de Lego elemente de structură şi arhitectură.
Prin tradiție, expoziția de iarnă a Asociației Brickenburg este una experimentală, organizatorii propunându-și să testeze impactul diferitelor elemente asupra vizitatorilor. Expoziția a fost înzestrată cu un spațiu de joacă, unde iubitorii de LEGO şi-au putut exercita îndemânarea și creativitatea, pregătindu-se pentru a intra în atmosfera de joc a sărbătorilor de iarnă.

 

Comenteaza