Timo Vuorensola: Fiţi transparenţi în faţa sponsorilor

Timo Vuorensola: Fiţi transparenţi în faţa sponsorilor
Regizorul peliculei “Iron Sky”, proiectat anul acesta la TIFF, în Ursus Open Air (Piaţa Unirii), a susţinut ieri un masterclass în cadrul Transilvania Student Lab.


Vuorensola i-a sfătuit pe tinerii participanţi la curs să fie oneşti în raport cu potenţialii sponsori ai filmelor la care lucrează. "Fiţi transparenţi în faţa sponsorilor. Ei trebuie să ştie exact care este proiectul vostru şi cum procedaţi", a spus specialistul. Sistemul gândit de regizor prevede ca în cazul în care filmul are succes, finanţatorul să aibă o parte a câştigului", a precizat regizorul. "Cheia succesului este să faceţi eforturi să fiţi acolo, în mijlocul acţiunii. Nu este corect şi eficient să îi lăsaţi pe alţii să facă treaba voastră. Pe de altă parte, trebuie să aveţi angajaţi care se pricep bine în domeniul lor", a mai spus Vuorensola. Despre promovarea pe canale gen Facebook, acesta a spus că este o cale importantă pentru reclamă, dar nu trebuie să fie singura.

Producţia "Iron Sky" a provocat dezbateri în industria filmului despre noile metode de finanţare şi potenţialul internetului, după ce a reuşit să adune o sumă importantă pentru buget cu ajutorul comunităţii online.

 

Etichete
Comenteaza