Tură cicloturistică prin Alpi, prezentată în imagini

Tură cicloturistică prin Alpi, prezentată în imagini
Pasionaţii de cicloturism sunt invitaţi să asiste joi la proiecţia de imagini "Transalp Bike Tour 2014".

Evenimentul va avea loc de la ora 20:00 la casa TIFF. Participanţii vor putea face o incursiune fotografică într-o tură cicloturistică montană desfăşurată pe parcursul a două săptămâni în vara anului 2014, în cadrul căreia au fost străbătuţi pe bicicletă 800 kilometri de şosele, drumuri forestiere şi de căruţă, piste de biciclete şi poteci din Alpii austrieci, elveţieni şi italieni, cu un total de peste 28.000 metri diferenţă de nivel parcurşi în urcuş.

Proiecţia va fi susţinută de protagoniştii acţiunii, Voichiţa Bodea şi Vlad Sâncrăian, ambii membri ai Clubului de Cicloturism Napoca (CCN) cu bogată experienţă în ture lungi pe bicicletă, pe şosea şi off-road, în ţară şi în străinătate.

"În această tură ei au documentat fotografic minunatele peisaje alpine de pe traseu, dar şi infrastructurile pentru turism montan pedestru şi cicloturism şi diverse exemple de bune practici în dezvoltarea turistică durabilă a zonelor străbătute, ce pot avea valoare de model pentru evoluţii şi iniţiative viitoare de acest tip şi în România", au declarat organizatorii evenimentului.

Traseul a început din Austria, din Imst am Pitztal, a traversat Alpii pe direcţia Nord-Sud, până în Italia, la Riva del Garda, pentru a se intoarce apoi dinspren prin Dolomiti şi apoi pe Großglockner Hochalpenstraße, până în orăşelul Fieberbrunn. Ruta a străbătut, printre altele, parcurile naţionale Stelvio şi Adamello-Brenta, a trecut prin câteva pasuri legendare (Stelvio - 2757m, Gavia - 2621m, Pordoi - 2239m) şi văi spectaculoase (Val di Rabbi, Val Pusteria, Val Martello, Val di Sole, Val di Fiemme).

"TransAlp Bike Tour 2014" se înscrie în programul "Trans Europa" derulat de Clubul CCN de aproape doua decenii.

Comenteaza