Foto Turcia în alertă. Atac terorist la Ankara. Doi indivizi au detonat o bombă în fața Ministerului de Interne

Turcia în alertă. Atac terorist la Ankara. Doi indivizi au detonat o bombă în fața Ministerului de Interne
| Foto: Carla Gurdogan - REUTERS via Agerpres

Doi teroriști au detonat o bombă, duminică dimineață, în Turcia, în fața Ministerului de interne. Doi ofițeri de poliție eu fost răniți în urma exploziei care s-a auzit la km distanță.

O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care urmează să-şi reia activitatea în cursul zilei după vacanţa de vară. Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un „atentat terorist", relatează AFP.

„Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

„Unul dintre terorişti a murit în explozie, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofiţerii noştri de poliţie au fost răniţi uşor" de flăcările provocate de explozie, a mai spus ministrul Yerlikaya pe reţeaua X.

Până în acest moment atentatul nu a fost revendicat. Explozia puternică s-a auzit pe o distanţă de câţiva kilometri.

Parchetul General din Ankara a anunţat deschiderea unei anchete şi a interzis accesul în zona unde a avut loc atentatul.

Canalul de televiziune privat NTV a anunţat că schimburi de focuri s-au auzit după explozie, în cartierul în care circulaţia a fost complet blocată şi unde au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul care urmează să-şi reia activitatea duminică de la 14:00 locală (11:00 GMT), după vacanţa de vară.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce.

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic.

Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza