Turneu caritabil de fotbal în Cluj. Toți banii merg către renovarea Spitalului de copii Pediatrie I

Turneu caritabil de fotbal în Cluj. Toți banii merg către renovarea Spitalului de copii Pediatrie I
| Foto: mahe00 - Depositphotos.com

Rotaract Cluj-Napoca Cetățuie organizează un turneu caritabil de fotbal, cu scopul principal de a strânge bani pentru renovarea punctelor sanitare din cadrul spitalului de copii Pediatrie I din oraș. Turneul va avea loc pe 25 iunie de la ora 9.00, la Baza Transilvania.

Rotaract Football Cup este, după cum îi spune și numele, un turneu amical de fotbal organizat de clubul nostru, exclusiv în scop caritabil. Evenimentul va avea loc în data de 25 iunie (sâmbătă), începând cu ora 09.00, la Club Sportiv Transilvania din cartierul Grigorescu, potrivit paginii de Facebook Rotaract Cluj-Napoca Cetățuie.

Turneu caritabil de fotbal în Cluj. Toți banii merg către renovarea Spitalului de copii Pediatrie I

„Sportul înseamnă viață! De aceea noi, Rotaract Cetățuie organizăm un campionat de fotbal având drept trofeu o cauză caritabilă - renovarea punctelor sanitare din cadrul spitalului de copii Pediatrie I din Cluj-Napoca.
Invită-ți prietenii și înscrie-te la «Rotaract Football Cup» care va avea loc în 25 iunie, ora 09.00 la Club Sportiv Transilvania din cartierul Grigorescu”, anunță organizația într-o postare.

Calendarul Evenimentului

25 iunie: Rotaract Football Cup
26 iunie - 10 iulie: efectuarea donației 

Obiectivul Rotaract Cluj - renovarea la Spitalul de copii Pediatrie I

ZIUA DE CLUJ a stat de vorbă și cu unul dintre cei doi responsabili ai acestui eveniment caritabil, Cezara Iftode, membră Rotaract Cluj-Napoca.

„Ideea de a organiza acest campionat i-a venit lui Nicu Țuțuruga care este pasionat de sport. Astfel promovam un mod de viata sanatos si contribuim la renovarea unui spital”, a declarat Cezara Iftodi, responsabil proiect.

Trofeul competiției va fi, de această dată, cauza pentru care jucăm și anumes trângerea de fonduri pentru
renovarea punctelor sanitare din cadrul spitalului decopii Pediatrie I. În cadrul acestui spital sunt internați copiii cu probleme medicale din Cluj-Napoca și din împrejurimi, care au nevoie de îngrijiri de durată. Demersul nostru de modernizare a unităților sanitare are scopul de a oferi cele mai bune condiții de igienă și un plus de confort copiilor și părinților, astfel încât atenția acestora să fie direcționată în totalitate înspre tratamentul medical primit. Practic, costurile de înscriere a echipelor vor fi redirecționate către această cauză.

„De asemenea, vom plăti consumația la after party-ul turneului pentru echipa câștigătoare”, a mai spus Cezara Iftodi.

Înscrieri

Înscrierile se pot face ca echipă (5 jucători de câmp, 1 portar si o rezervă) sau individual. În cazul în care te înscrii individual vei fi repartizat fie într-o echipă deja înscrisă, dar incompleta, fie într-o echipă cu alți jucători înscriși individual.

Taxa de participare este de 100 de lei de persoana, 700 de lei pentru echipe (o echipa este formata din 5 jucători de câmp, 1 portar si o rezervă) această taxă trebuie achitată până înainte de începerea turneului. Mai multe detalii se găsesc în formularul de  înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScchh4z_mVSLtDBMsKsuD_lMLgjYZrMDvRROU6GdjBC396bw/viewform?fbclid=IwAR1wDO7lw6QY5_zr5vw2DGpikviDkttG9F791vd0yhiAaaTsMn_1OPy8Vh8.

Regulament desfășurare

Număr de echipe: 8 echipe vor participa la acest turneu (maxim 10 dacă va fi cazul). Număr de jucători: 5 jucători de câmp + 1 portar ( + o rezervă).

Meciuri și sistem de joc: - tragerile la sorţi vor avea loc în data de 23 iunie - programul meciurilor se va afişa în data de 23 iunie - durata unui meci din grupe va fi de 30 de minute (15 minute fiecare repriză, cu o pauză de 2 minute între acestea), iar în meciurile din semifinale, respectiv finale, durata unui meci va fi de 40 de minute (15 minute fiecare repriză, cu o pauză de 2 minute între acestea) - se joacă pe sistem „fiecare cu fiecare” (minim 3 jocuri / echipă) - echipele care ocupă primele două poziţii în grupă vor urma să joace mai departe în semifinală şi finală (Ocupanta locului 1 din grupa A cu ocupanta locului 2 din grupa B și viceversa.

Arbitraj & Fairplay - meciurile vor fi conduse de arbitri profesioniști - jucătorii care vor acumula 2 cartonaşe galbene pe parcursul meciurilor din grupă vor fi suspendați pentru un meci (cartonaşele galbene vor fi şterse după grupe pentru a nu rata finala) - jucătorul care va vedea cartonaşul roşu va fi nevoit să părăsească terenul, putând să fie înlocuit după 3 minute de joc în inferioritate (jucătorul eliminat va fi suspendat pentru meciul următor indiferent dacă este meci din grupă sau finală) - jucătorul poate primi cartonaşul galben pentru lipsa de respect față de adversar - orice insultă la adresa adversarilor/arbitrilor se soldează cu eliminare și excluderea din cadrul evenimentului - fiind un eveniment caritabil, între prieteni, este recomandat să evităm intrările dure și conflictele spontane.

6. Criterii de departajare:

6.1. În grupe: - primul criteriu de departajare va fi numărul de puncte obţinut în urma celor 3 meciuri disputate în cadrul grupei - al doilea criteriu de departajare va fi golaverajul obţinut în urma celor 3 meciuri disputate în cadrul grupei - al treilea criteriu de departajare va fi meciul direct dintre cele două echipe aflate la egalitate - al patrulea criteriu de departajare va fi numărul de cartonaşe galbene acumulate de fiecare echipă în urma celor 3 meciuri disputate în cadrul grupei

6.2. În semifinale şi finale:

În cazul în care un meci se termină la egalitate, departajarea se va face prin executarea de către fiecare echipă a 3 lovituri de penalty (dacă şi după cele 3 lovituri este egalitate, se continuă seria cu câte o lovitură de fiecare parte, până când una dintre echipe va câștiga).

Alte inițiative Rotaract Cluj

  • Facilitarea accesului la educație digitală pentru copiii din mediul rural (Râșca, jud Cluj) în timpul pandemiei COVID
  • Donarea de haine pentru sute de copii din județul Alba și Serviciul de Asistență Maternală și Plasament din cadrul DGASPC Cluj.

  • The 4x4 Mission: sprijin pentru familii din comunitățile greu accesibile din județul Bistrița
  • Aprovizionarea cu cadouri, alimente și diverse bunuri deuz zilnic în pragul sărbătorilor de Crăciun pentru case de copii
  • Modernizarea secției de internări de zi de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, împreună cu celelalte cluburi Rotaract din Cluj-Napoca

Sponsori și parteneri ai evenimentului

Club Transilvania, Worldclass, Dr. Green, Show Off, și o firmă IT - Yopeso

Despre Rotaract Cluj

Rotaract Cluj-Napoca Cetățuie este un club de voluntariat pentru tineri care își utilizează expertiza și resursele pentru diverse proiecte sociale sau educaționale și pentru implicarea în comunitate. Rezolvarea problemelor dintr-o comunitate necesită un angajament real și viziune. De la alfabetizare, la cultură și sănătate, lucrăm mereu pentru a îmbunătăți lumea.
Promovăm integritatea și colaborarea, bunăvoința și pacea prin comunitatea noastră de lideri de afaceri, profesioniști și comunitari. Susținuți de Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie, împreună cu colegii noștri de la Interact Club Cluj-Napoca Cetățuie, îi încurajăm pe toți să devină activi în proiecte comunitare.

 

 

 

Comenteaza