UMANITAR. Campanie pentru sinistraţii din Moldova, derulată de Habitat pentru Umanitate şi Ministerul Dezvoltării

UMANITAR. Campanie pentru sinistraţii din Moldova, derulată de Habitat pentru Umanitate şi Ministerul Dezvoltării
Clujenii pot dona bani şi obiecte pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii şi pentru reconstruirea caselor acestora, în cadrul unei campanii derulate de fundaţia clujeană Habitat pentru Umanitate (HU) şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Acţiunea de colectare a ajutoarelor are loc de mâine până duminică în piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, între orele 9 şi 18 şi vine după ce între cele două instituţii a fost semnat un parteneriat de colaborare. Ministerul a fost reprezentat de Elena Udrea iar în cadrul campaniei s-a implicat şi postul de radio Europa FM.

Campania”Acum, mai mult ca oricând!” se încheie în octombrie şi sprijină un program al fundaţiei, de răspuns la dezastre, în urma căruia 3.600 de familii sărace afectate de inundații vor fi sprijinite prin reconstrucții, renovări și distribuție de materiale și unelte de construcții până la sfârșitul anului.

“Voluntarii și personalul celor două organizații partenere vor fi prezenți în fiecare zi de la ora 9.00 la ora 18.00 pentru a oferi informații și primi donații de la companii sau cetățeni care doresc să sprijine familiile sărace afectați de inundațiile recente. Strângem bani, materiale de construcţie şi alte articole de necesitate imediată - haine, alimente, produse de igienă şi uz casnic - pentru reconstrucţia locuinţelor din zonele inundate şi refacerea vieţilor celor afectați”, a precizat într-un comunicat de presă , Andrei Szanto, directorul executiv al fundaţiei.

în prima fază a parteneriatului dintre HU şi MDRT vor fi refăcute 200 de locuinţe, dintre care 50 vor fi construite în altă pare decât unde erau în momentul inundaţiilor. Banii provin strict din donaţii, au precizat oficialii HU.

Puteţi dona bani prin transfer bancar în contul special de răspuns la dezastre al fundaţiei, IBAN RO30 ABNA 0500 2641 0038 6614,  deschis la RBS Bank Oradea. Totodată puteţi face donaţii online pe habitat.ro, prin SMS în valoare de 2 euro la 874 în orice reţea de telefonie mobilă, sau în cortul din piaţa Mihai Viteazu. Aici pot fi donate şi materiale de construcţii, haine, alimente, electrocasnice sau orice alte produse de uz casnic.
Comenteaza