Un om de afaceri clujean susține că a fost sechestrat și agresat pentru a divulga codul de acces la contul de criptomonede

Un om de afaceri clujean susține că a fost sechestrat și agresat pentru a divulga codul de acces la contul de criptomonede
| Foto: depositphotos.com

Prins beat la volan după ce a provocat un accident rutier în Cluj-Napoca, omul de afaceri le-a mărturist polițiștilor că ar fi fost sechestrat și agresat de mai multe persoane care ar fi căutat să obțină codul de acces la portofelul cu criptomonede al acestuia.

Un accident rutier s-a produs, în data de 16 ianuarie, în jurul orei 05.45, în Cluj-Napoca, în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul le-a relatat oamenilor legii că ar fi fost sechestrat și agresat, în noaptea de 15/16 ianuarie, într-o hală aflată în proximitatea municipiului Cluj-Napoca, faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgență.

"Avându-se în vedere starea victimei, aceasta a fost condusă la Unitatea de Primiri Urgențe, în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar, în prezent, organele de cercetare penală au extins verificările cu privire la agresiunea semnalată, au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă și au procedat la vizualizarea mai multor camere de supraveghere video pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor", a transmis IPJ Cluj.

Victima ar fi patronul unui restaurant din Cluj-Napoca, scrie Ziar de Cluj. Acesta ar fi fost sechestrat și agresat de un grup de persoane necunoscute pentru a afla de la el un cod necesar accesului la un cont de criptomonede deținute de omul de afaceri.

Polițistii fac în continuare cercetări legate de sechestrarea bărbatului, dar și pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

"În cauză sunt efectuate cercetări de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroului de Investigații Criminale și Biroul Rutier sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj Napoca sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, în contextul în care victima a relatat că i-au fost sustrase și bunuri care făceau accesul la unele investiții pe care aceasta le avea în derulare", au transmis oamenii legii.

Situația relatată de omul de afaceri clujean seamănă izbitor cu cazul de la Sibiu, unde omul de afaceri Adrian Kreiner a fost sechestrat și torturat în propria casă de trei persoane.

Comenteaza