Ungurii l-au "spânzurat" pe Avram Iancu

Ungurii l-au
La Miercurea Ciuc a avut loc o acţiune cu "caracter de informare" privind evenimentele din Transilvania, din 1848-1849, la finalul căreia o păpuşăă cu chipul lui Avram Iancu a fost atârnată în ştreang.

În cadrul "spectacolului" de la Miercurea Ciuc, "o acţiune cu caracter de informare" privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 - 1849, petrecute în Transilvania, Avram Iancu a fost judecat de "un tribunal", fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma "sentinţei" de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat, potrivit jurnalul.ro.

Organizatorul principal al acţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, care a devenit cunoscut în media ca şi unul dintre liderii Gărzii Secuieşti. Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele "moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii", comise cu "o cruzime animalicească" împotriva maghiarilor.

Comenteaza