UNTOLD la final: 84 de persoane au fost prinse cu droguri și peste 650 au avut nevoie de medici

UNTOLD la final: 84 de persoane au fost prinse cu droguri și peste 650 au avut nevoie de medici

Jandarmii şi poliţiştii clujeni au prezentat bilanțul celor patru zile ale festivalului UNTOLD.

Pe parcursul celor patru zile de festival, jandarmii și polițiștii au fost prezenți pe traseele de afluire și defluire a participanţilor și în zonele aglomerate - gări, aeroport, traseele mijloacelor de transport în comun și în zonele de cazare a turiştilor români şi străini.

Jandarmii au depistat 57 de persoane care vindeau sau consumau droguri, iar polițiștii alte 27. Cele 84 de persoane sunt cercetate pentru trafic sau consum de substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente și 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și  Legea 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Sute de persoane au avut nevoie de asistență medicală. 19 au fost transportate la spital

În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD.

Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Comenteaza