Mult dorita vacanță de Rusalii a devenit minivacanță

Mult dorita vacanță de Rusalii a devenit minivacanță

Zvonurile privind încă o minivacanţă pentru bugetari nu se confirmă. Ministerul Muncii a precizat că zilele de 29, 30 şi 31 mai nu vor fi libere.

La sfârşitul lunii există două zile lucrătoare libere decretate în mod legal, stipulate în Codul Muncii: Sărbătoarea de Rusalii, 27 şi 28 mai (luni), plus ziua de 1 iunie (vineri). Dacă Guvernul ar fi creat o punte între cele două sărbători, se crea o săptămână întreagă nemuncită în România, situație fără precedent.

Zvonurile din presă de zilele trecute spuneau că Viorica Dăncilă va oferi bugetarilor cea mai mare minivacanță pe care un guvern a dăruit-o vreodată - era vorba tocmai de zilele de 29, 30 și 31 mai care vor face punte între sărbătoarea de Rusalii, 27 și 28 mai, zile libere prin lege și 1 iunie tot liberă prin lege.

Astfel, elevii și bugetarii ar fi beneficiat de o vacanță de 9 zile, de sâmbătă, 26 mai, până duminică, 3 iunie, inclusiv, urmând ca zilele pierdute să fie recuperate sâmbătă, 9 iunie și pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, până la data de 15 iunie.

Comenteaza