Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret au vile şi maşini de lux

Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret au vile şi maşini de lux
Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret trăiesc în lux.


Cel mai înstărit, conform declaraţiei de avere, este Sorin Şcladan, inspector vamal. El locuieşte într-o vilă nouă, în apropierea mănăstirii Zamca. Potrivit declaraţiei de avere, vameşul a reuşit dintr-un venit anual de aproximativ 55.000 de lei, din două salarii de bugetari să deţină o vilă, un apartament şi un teren în Suceava. În plus, are peste 2.500 de acţiuni la o bancă comercială, potrivit realitatea.net.

Un alt fericit proprietar de vilă într-o zonă rezidenţială a Sucevei este poliţistul de frontieră Toader Ilieşi. Dintr-un venit anual de 32.000 lei, el şi-a ridicat mândreţe de casă.

Poliţistul de frontieră Radu Lucan are o vilă în centrul Sucevei, deşi în declaraţia de avere pe 2009 avea doar un autoturism autohton. Venitul anual trecut în declaraţia de avere a lui Radu Lucan este de 23.871 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, 59 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Siret au primit mandate de arestare pe 29 de zile. Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea vameşului aproximativ 150 de lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Într-o tură, ei adunau între 7.000 şi 25.000 lei.
Comenteaza