Verdictul în dosarul "number one", amânat o săptămână

Verdictul în dosarul
Judecătorii Tribunalului Cluj au amânat astăzi, pentru săptămâna viitoare, pronunţarea în dosarul „Number One", după ce lunea trecută au anunţat că vor da astăzi o hotărâre în acest caz.

„Judecătorul de caz a decis să amâne pronunţarea cu încă o săptămână", a explicat Petru Urs, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Călin Stoia a fost trimis în judecată în luna decembrie sub acuzaţia de trafic de influenţă, într-un dosar desprins din cel al primarului Sorin Apostu. Procurorii spun că Stoia i-a promis unui om de afaceri că poate obţine sume de bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru o comună din judeţul Vâlcea. În schimb, clujeanul urma să primească 10% din sumă, adică 100.000 de euro.Săptămâna trecută la Tribunalul Cluj a avut loc ultimul termen al celebrului proces „Number One", în care omul de afaceri Călin Stoia este judecat pentru trafic de influenţă. Atunci magistraţii l-au audiat pe denunţătorul Ion Bujorel Bold, cel căruia Stoia i-ar fi lăsat să se înţeleagă că poate interveni pe lângă persoane cu putere de decizie din Guvern, dar şi Vasile Lepădatu, patronul firmei care trebuia să primească banii din fondul de rezervă al Guvernului. Apoi au dat cuvântul procurorilor şi avocaţilor să îşi suţină cauza. În vreme ce apărătorii lui Călin Stoia au cerut achitarea, invocând lipsa de probe care să demonstreze vinovăţia acestuia, reprezentantul DNA a cerut pentru Stoia o pedeapsă cu închisoarea cu executare, fără circumstanţe atenuante.

Etichete
Comenteaza