Veste bună pentru cei care merg cu mașina în Grecia! Se deschide o bucată de autostradă pe traseu, parte din "Coridorul Albastru"

Veste bună pentru cei care merg cu mașina în Grecia! Se deschide o bucată de autostradă pe traseu, parte din "Coridorul Albastru"
| Foto: kapitali.al

Noul segment de autostradă, care va fi legat de Grecia, urmează să fie inaugurat la finalul acestei luni.

Albania își va inaugura pe 30 iunie 2024 prima autostradă, pe care șoferii vor putea circula cu până la 130 km/h.

Este vorba de un tronson care face parte din axa rutieră Thumanë-Kashar, care va fi conectat și cu Grecia prin viitoarea axă Ioannina-Kakavia, întrucât face parte din „Coridorul Albastru”, o viitoare rețea de autostrăzi care leagă Trieste (Italia) cu Kalamata (Grecia) de-a lungul Mărilor Adriatică și Ionică și care va trece prin Slovenia, Croația, Bosnia, Muntenegru și Albania.

Axa rutieră Thumanë-Kashar are o lungime de 21 km și include, printre altele, 11 poduri, 6 pasaje supraterane și tot atâtea pasaje subterane, precum și două intersecții mari cu ieșiri către aeroportul Rinas, dar și un alt nod (Kashar) unde se face legătura cu autostrada Tirana-Durres, scrie Ziare.com.

Vor exista taxe de trecere al căror cuantum va fi determinat de tipul vehiculului. Pentru autoturisme, taxa va fi de 2,5 euro, însă va fi recalculată în fiecare an.

Axa rutieră Ioannina-Kakavia, lungă de 70 de km, o prelungire a Drumului Ionic, este de o importanță strategică pentru Grecia. Lista beneficiilor importante ale axei rutiere Ioannina-Kalpaki-Kakavia include deservirea aeroportului Ioannina precum și preluarea volumului principal de trafic dintre Grecia și Albania, întrucât continuarea drumului, după Kakavia, deservește zonele de coastă ale Albaniei.

Comenteaza