Zece biserici din lemn, cinci castre romane și cinci mănăstiri și cetăți dacice vor fi reabilitate prin PNRR

Zece biserici din lemn, cinci castre romane și cinci mănăstiri și cetăți dacice vor fi reabilitate prin PNRR
| Foto: mediafax.ro

Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Hegedus Csilla, susține că, prin PNRR, vor fi reabilitate cinci castre romane, 10 biserici de lemn, cinci mănăstiri şi cetăţi dacice.

„Turismul cultural este un produs turistic de top în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Rutele tematice apar în această ofertă. Prin PNRR vom reabilita 5 castre romane (ex. castrul roman de la Bologa, Parcul Arheologic de la Călugăreni, Intrare Forul lui Traian din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa), 10 biserici de lemn şi 5 mănăstiri, dar şi cetăţile dacice vor beneficia de finanţare europeană”, spune, vineri, pe Facebook, Hegedüs Csilla.

În cadrul Rutei cetăţilor va fi restaurat Cetatea Sarmizegetusa Regia, care a fost capitala şi cel mai important centru al statului dac.

„Sper ca şi alte obiective să fie propuse, pentru că din PNRR ne propunem următorul lucru: să ne folosim de acest patrimoniu cultural, fie el construit, fie imaterial, să atragem cât se poate de mulţi turişti în această zonă”, a mai spus secretarul de stat din MIPE.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza