Ziua Armatei Române, joi şi vineri la Cluj

Ziua Armatei Române, joi şi vineri la Cluj
Divizia 4 Infanterie Gemina sărbătoreşte vineri Ziua Armatei Române, cu depuneri de jerbe şi coroane, dar şi ceremonii religioase şi militare.

Garnizoanele din subordinea Diviziei 4 Infanterie din Cluj programează joi şi vineri activităţi comemorative, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Armatei Române.

Joi o delegaţie a diviziei va fi prezentă în Budapesta, la cimitirul Rakoskeresztur, unde se va desfăşura o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele ostaşilor români. Vineri dimineaţă la ora 9.30 are loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Glorie Ostaşului Român din piaţa Avram Iancu, iar la ora 10 are loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Ansamblul Monumental din Carei, în Satu-Mare.

La aceste manifestări, care se încadrează în seria de evenimente dedicate Zilei Armatei României, comandantul Diviziei 4 Infanterie, generalul Dumitru Scarlat, invită reprezentanţii autorităţilor locale, veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere precum şi toţi membrii comunităţilor locale.

Ziua de 25 octombrie 1944, în care a fost eliberat teritoriul naţional, a devenit zi de sărbătoare pentru poporul român, Ziua Armatei României.

Comenteaza