Teroare „islamistă” la Viena. Bilanțul victimelor în urma atacurilor a ajuns la patru

Teroare „islamistă” la Viena. Bilanțul victimelor în urma atacurilor a ajuns la patru
| Foto: mediafax.ro

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer susține că atacurile din capitala Austriei, Viena, în care bărbaţi înarmaţi au ucis și au rănit mai multe persoane, au fost comise de cel puţin un "terorist islamist".

Într-o conferinţă de presă televizată dimineaţă devreme, Nehammer a repetat apelurile ca oamenii să rămână în case, spunând că unul dintre atacatori care purta o centură explozivă ce s-a dovedit a fi falsă era un simpatizant al Statului Islamic.

Atacatorul a fost împușcat mortal de poliţiști, care încă sunt în căutarea a cel puţin unui alt bărbat înarmat. "Am avut un atac ieri seară (luni seara - n.r.) comis de cel puţin un terorist islamist", a declarat Nehammer, adăugând că atacul a fost o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică austriacă. Bărbaţi înarmaţi au atacat luni în șase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale.

Martori au descris indivizii care trăgeau în mulţimea din baruri cu puști automate, în timp ce mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19. Poliţia a confirmat marţi că trei civili au fost uciși în atacuri - doi bărbaţi și o femeie - și alţi 15 răniţi, inclusiv un ofiţer de poliţie. Însă agenţia de presă austriacă APA a relatat marţi dimineaţa că o a patra victimă rănită în atacul de luni seară a murit.

Și ziarul Kurier a transmis că o a patra persoană a decedat, citându-l pe primarul Vienei, Michael Ludwig. Poliţia a blocat o mare parte din centrul istoric al Vienei în timpul nopţii, îndemnând publicul să se adăpostească. Mulţi au căutat refugiu în baruri și hoteluri, în timp ce transportul public în tot centrul vechi a fost oprit.

Comenteaza