UBB lansează VR-Mind, un produs pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală

UBB lansează VR-Mind, un produs pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) lansează forma finală a produsului VR-Mind. Acesta este folosit pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală. Produsul VR-Mind, derivat din cercetări psihologice, urmăreşte antrenarea şi reantrenarea minţii umane pentru a preveni tulburările emoţionale.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj, citat de Mediafax, produsul VR-Mind, derivat din cercetări psihologice, urmăreşte antrenarea şi reantrenarea minţii umane pentru a preveni tulburările emoţionale, putând fi implicat şi ca modul în tratamentele psihoterapeutice mai complexe, inclusiv în promovarea sănătăţii mintale.

Acesta urmăreşte identificarea şi modificarea distorsiunilor cognitive de tip atenţional, interpretativ şi de memorie, prin efectuarea unor sarcini sau jocuri în realitatea virtuală.

Prototipul iniţial al produsului a fost lansat în anul 2018, dar acesta a fost îmbunătăţit pe baza testărilor şi a feedback-urilor. Produsul VR-Mind este utilizat deja în cercetări efectuate în cadrul UBB şi în serviciile clinice validate ştiinţific din cadrul Clinicii Universitare de Psihologie PsyTech a UBB.

„Tehnologiile psihologice, dacă sunt derivate din cercetări avansate şi dacă sunt şi gândite să fie accesibile, pot produce rapid mutaţii sociale semnificative, în beneficiul bunăstării/calităţii vieţii oamenilor. Mă refer aici la prevenirea unor tulburări psihice, la tratamentul lor şi la promovarea stării de bine. VR-Mind este un astfel de produs! Mă bucur să văd cum colaborarea UBB cu compania americană EON Reality, începută în urmă cu 10 ani, imediat după lansarea deja cunoscutului <Cub Virtual> din AVALONUL UBB, continuă şi generează produse şi servicii inovative către societate”, a declarat Daniel David, rectorul UBB şi directorul acestui proiect.

Produsul este lansat împreună cu compania americană EON Reality Inc.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza