Mamă a 3 copii UCISĂ de soţ. Ceruse ordin de protecție, dar judecătorul i-a respins solicitarea

Mamă a 3 copii UCISĂ de soţ. Ceruse ordin de protecție, dar judecătorul i-a respins solicitarea

O femeie agresată constant de soț a fost ucisă în cele din urmă de acesta, deşi femeia ceruse ordin de protecție împotriva partenerului de viaţă. Judecătorul i-a respins solicitarea în urmă cu 4 luni.

În februarie, la Judecătoria Reghin, o mamă a 3 copii solicita ordin de protecţie împotriva soţului agresiv, dar solicitarea i-a fost respinsă. Patru luni mai târziu, femeia a fost ucisă de partenerul de viață.

Anterior femeia care acum e moartă avusese un ordin de protecţie, care expirase. În documentele depuse la dosar, avocatul femeii a invocat faptul că bărbatul consuma băuturi alcoolice și că devenea adesea agresiv.

Pe parcursul ordinului de protecție emis anterior, bărbatul ar fi contactat-o telefonic de mai multe ori pe femeie, inclusiv cu reclamații, reproșuri sau injurii. Cu toate acestea, pe 16 februarie 2024, Judecătoria din Reghin i-a respins femeii solicitarea unui nou ordin de protecție.

"Existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emitarea unui ordin de protecție, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat", se arată în motivarea instanței, informează digi24.ro

Patru luni mai târziu, a venit şi consecinţa acestui refuz al Judecătoriei Reghin. Într-un acces de furie, bărbatul și-a ucis soția. Pe 19 iunie, Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului.

CITEŞTE ŞI: ÎPS Teodosie, reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării / "Abuzatorii nu trebuie scuzați pentru că se întâmplă să fie căsătoriți"

Comenteaza