Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero / Judecătoarea şi-a obţinut transferul

Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero / Judecătoarea şi-a obţinut transferul

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, marți, cererea judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de a fi mutată la o altă instanță, iar dosarul „2 Mai” va fi reluat de la zero.

Deşi avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, cererea lor a fost respinsă. Totuşi, secţia de judecători a CSM i-a aprobat judecătoarei Popoviciu transferul începând cu 1 iunie.

Astfel, Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată de la Judecătoria Mangalia, unde activează acum, la Judecătoria Constanța, începând din 1 iunie. Este a doua oară când judecătoarea solicită acest transfer.

Ancuța Popoviciu a stârnit un val de furie după ce, la una dintre ședințe, a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți de Vlad Pascu este în sala.

Părinţii victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi încă de la începutul procesului de atitudinea pe care judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a avut-o în sala de judecată. Ulterior, aceasta a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier despre care, culmea, nu ştia că a decedat.

Din moment ce procesul se reia, rudele victimelor speră să obţină inculparea lui Pascu pentru omor calificat şi să primească astfel o pedeapsă mai mare pentru tânărul care a fost lăsat de poliţiştii constănţeni la volan, deşi în noaptea tragediei fusese iniţial oprit de aceştia. 

CITEŞTE ŞI: Ministrul de Interne anunță la 9 zile de la accident că Vlad Pascu a fost oprit în trafic chiar de şeful Serviciului Rutier Constanţa înainte de a ucide 2 oameni

CITEŞTE ŞI: Vlad Pascu, eliberat de polițiști în noaptea tragediei de la 2 Mai deoarece chefuia alături copiii unor oameni importanți din Constanța

Comenteaza