Roxette a făcut atmosferă de vis la Cluj

Roxette a făcut atmosferă de vis la Cluj
Peste 20.000 de persoane au urmărit ieri seară pe Cluj Arena, într-o atmosferă de mare festival, mult-aşteptatul concert al trupei suedeze Roxette.

Energici şi plini de entuziasm, cei doi solişti de la Roxette au făcut furori la Cluj cu piesele care au animat tinereţea şi iubirea de liceeni a multor generaţii de români.

Maşina oficială a vedetelor a sosit în jurul orei 21:10. Spectatorii din faţa scenei aşteptau cu nerăbdare, baloane colorate zburau prin aer, în timp ce cozile la standurile cu bere şi cu răcoritoare erau din ce în ce mai mari. Un ropot de aplauze, strigăte şi fluierături a marcat sosirea Roxette pe scenă, în luminile orbitoare ale reflectoarelor. Îmbrăcată cu o bluză neagră cu paiete şi pantaloni de piele, Marie Fredriksson a cântat într-o atmosferă incredibilă piesa "Dressed for Success", acompaniată la refren de Per Gessle, elegant şi el, în cămaşă albă şi pantaloni de culoare deschisă.

Oceanul de spectatori a aplaudat la unison la finalul piesei, urmată rapid de hitul "Sleeping in My Car". "Nu-mi vine să cred că aud piesa asta aici, la Cluj!", a ţipat o tânără din mulţime. " E fantastic! Mă bucur să vă văd!", a exclamat blonda de la Roxette. În ciuda interdicţiilor drastice ale organizatorilor s-a filmat în draci, iar mulţimea era brăzdată non-stop de bliţurile aparatelor de fotografiat. Cei mai mulţi au ţinut să plece acasă cu o amintire foto sau video înregistrată în telefon de la concertul de la Cluj.

"Mă bucur să fiu aici, aveţi un oraş minunat. L-am vizitat o zi întreagă şi sunt impresionat. Va fi o seară uimitoare. Dacă ştiţi piesele noastre, cântaţi-le cu noi", a declarat solistul de la Roxette. A urmat piesa "Spending My Time", la care luminile s-au stins şi stadionul a licărit câteva minute numai de la telefoanele cu ecrane colorate legănate în aer, înlocuitoare ale romanticelor brichete aprinse aprinse până nu demult pe piesele de inimă albastră. "Mulţumesc!", a spus Marie, în limba română, cucerind pe loc publicul de pe stadion, după care a venit piesa "She's Got Nothing On".

O atmosferă de festival a cuprins zona Cluj Arena încă de la deschiderea porţilor. Grupuri mari de oameni, mai cu seamă tineri, dar şi de vârstă mijlocie stăteau pe stradă, pe bordurile trotuarelor şi pe băncile din apropiere, în aşteptarea orei anunţate pentru concert. Cei mai mulţi au intrat în incinta stadionului care se aglomera văzând cu ochii. Membrii trupei Les Elephantes Bizzare au cântat piese funky, ritmate şi vesele, timp în care mulţimea foarte colorată din faţa scenei a devenit aproape compactă. În faţa tarabelor unde se vindea bere la 6 lei paharul s-au format cozi persistente. Şi mai mare înghesuială a fost la punctele de vânzare a jetoanelor, mai puţine decât ar fi fost necesar, la fel ca la concertul de inaugurare a stadionului, unde cap de afiş a fost trupa Scorpions.

La 20:00 a început în forţă recitalul clujenilor de la Grimus. Atât partea instrumentală cât şi cea vocală a pieselor interpretate în limba engleză erau superioare faţă de prima formaţie. "Bună seara, Cluj, suntem acasă!", a spus solistul Bogdan Mezofi. "Acest stadion a fost special construit pentru seara asta", a adăugat, în aplauzele spectatorilor din faţa scenei. Spectatorii au început să aplaude în ritmul pieselor lor şi chiar să danseze. Artistul a coborât în mulţime şi a cântat acolo o piesă lentă pe acordurile căreia cei din apropiere au ridicat mâinile. "E o onoare pentru noi să cântăm aici, în seara asta. Uitaţi-vă să vedeţi ce a făcut Clujul şi aplaudaţi pentru asta!", a îndemnat solistul de la Grimus. Cea mai apreciată piesă a fost "Umbre", singura pe acre clujenii au cântat-o în limba română. La tribuna oficială a stadionului au fost prezenţi primarul Emil Boc, cu soţia, şi cele două fiice, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, politicienii Mircea Jorj (PSD) şi Alin Tişe (PDL).

 

 

Etichete
Comenteaza