7 ponturi pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători

7 ponturi pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători
| Foto: Andres Ayrton/ Pexels

A trecut Crăciunul, dar urmează Revelionul și mulți dintre noi suntem îngrijorați de kilogramele în plus cu care vin la pachet cele două sărbători. Iată câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de ele:

Dormi între 7-9 ore

Pe lângă alimentație, somnul reprezintă un factor esențial în procesul de slăbire. În timpul somnului se realizează echilibrul hormonal în organism. De exemplu,  cortizolul, zis și hormonul de stres, poate afecta serios greutatea ta. Cu cât dormim mai puțin, cu atât avem tendința de a mânca mai mult. Leptina, de exemplu, scade pofta de mâncare, iar grelina, crește pofta de mâncare. Cei doi hormoni trebuie să fie într-un echilibru constant, iar un somn insuficient scade nivelul de leptină, ceea ce duce la o pofta de mâncare mai accentuată.

Fă sport

Nu prea ești un iubitor al sporturilor? Nicio problemă, sunt eficiente și simplele plimbări. 30-40 minute de mers pe jos în fiecare zi pot fi suficiente pentru a consuma câteva calorii și a-ți da un plus de energie.

Consumă multe lichide

Este recomandat consumul a cel putin 2 litri de lichide în fiecare zi. Apa ajută la hidratarea organismului și totodată poate să te scape de senzația de foame de pe parcursul zilei.

Numără-ți caloriile din farfurie și mai taie din ele

În procesul de slăbire, nutriționiștii recomandă să consumăm cu 200-300 calorii mai puțin. Nu este recomandat un deficit caloric drastic deoarece îți poate afecta sănătatea sub altă formă. De exemplu, reducerea cu peste 500 calorii din dieta obișnuită poate veni la pacheț cu amețeală, scădere de calciu sau stări de oboseală.

Consumă trei mese principale și două gustări pe zi

Micul dejun este foarte important în alimentația noastră. Caloriile ingerate în prima parte a zilei vor oferi energie pe parcusul întregii zile. Doctorul recomandă respectarea a trei mese pe zi și alte două gustări pentru a preveni senzația de foame.

Consumă fibre

Fibrele mențin senzația de sațietate. Acestea se găsesc într-un număr mare în alimente precum cereale integrale, nuci, caise, fasole uscată, mazăre, linte, năut.

Nu te înfometa!

Foamea nu este cel mai bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. După consumul unui număr mare de calorii, este indicată o trecere treptată la regimul anterior. Înfometarea rezolvă problema doar pentru moment pentru că imediat ce vei mânca normal, vei lua înapoi în greu

loading...
Comenteaza