Ai grijă ce pui în farfurie! Cum se alege carnea de miel

Ai grijă ce pui în farfurie! Cum se alege carnea de miel

E o tradiție la români ca de pe masa de Paște să nu lipsească ciorba sau friptura de miel. 

In primul rand, daca doriti sa cumparati un miel intreg tinti cont ca acesta trebuie sa aiba o greutate de 14-15 kilograme dupa taiere. Daca e mai mic inseamna ca este prea tanar si are mult colagen, ceea ce va face carnea sa fie greu de digerat.

Carnea proaspata de miel este de culoare rozalie si foarte elastica la atingere. Daca este lipicioasa inseamna ca este veche.

Carnea nu trebuie sa fie prea uscata sau prea umeda si sa nu aiba stropi de sange pe ea. De asemenea, pe suprafata acesteia nu trebuie sa se observe vanatai, decolorari, iar oasele sa nu fie sfaramate.

Mirosul carnii proaspete este usor acid. Daca are un miros diferit, neplacut, nu trebuie cumparata. In plus, incercati sa cumparati carne de miel sacrificat pe loc sau doar de la magazinele dotate cu frigidere. Carnea de la macelarie trebuie sa aiba o stampila care atesta ca mielul a fost sanatos.

Cele mai bune bucati de carne provin din regiunile de pe linia superioara, coaste, crupa, membre posterioare si membre anterioare.

De asemenea, si in cazul organelor de miel este necesara o atentie suplimentara. Ele se strica mai repede decat carnea. Mirositi-le inainte sa le cumparati si verificati sa nu aiba noduli.

 

Comenteaza