Şapte joburi ciudate pe care oamenii le vor avea în era roboţilor

Şapte joburi ciudate pe care oamenii le vor avea în era roboţilor
În timp ce unele locuri de muncă sunt preluate de maşini şi inteligenţă artificială, altele sunt generate chiar de acestea. Grupul de consultanţă în business Cognizant prezice că în următorii 10-15 ani, 12% dintre joburile din Statele Unite, vor fi preluate de roboţi şi de sisteme automatizate, scrie Business Insider.

Totuşi, nu este totul pierdut, încât grupul prezice că revoluţia tehnologică va generea 21 de milioane de joburi noi ca rezultat al noilor tehnologii. Pentru a domoli frica oamenilor şi pentru a ne ajuta săa vem o perspectivă de viitor, Cognizant prezintă 7 de posibile noi locuri de muncă ce se pot materializa în următorii ani.

1. Investigator de date

Aceşti analişti profesionişti de date vor analiza informaţii adunat prin device-urile cuprinse în Internet of Things, pentru a genera către business-uri şi organizaţii, noi perspective cu privire la clienţi, după analizarea datelor. Această profesie nu este neapărat una nouă, încât companiile deja investesc timp şi bani în analizarea datelor pentru a oferi clienţilor cel mai personalizat produs. Dar investigatorii de date ai viitorului vor duce această analiză la alt nivel, sortând datele adunate de robotul „Alexa" de la Amazon, spre exemplu, pentru a găsi modalităţi mai bune de a servi clienţii.

2. Walker/Talker

Acest job este potrivit pentru un viitor în care, mulţumită biotehnologiei, oamenii vor trăi mai mult ca niciodată şi în care va exista un segment demografic foarte mare de populaţie îmbătrânită. Toţi aceşti oameni în vârstă vor avea nevoie de cineva cu care să vorbească, iar acest job va fi exact cum sună, angajaţi care se vor plimba în compania oamenilor bătrâni care au nevoie de companie şi îi vor asculta vorbind despre nepoţi şi zilele bune de demult.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza