Foto Au fost reamenajate șase trasee de escaladă din Cheile Turzii

Au fost reamenajate șase trasee de escaladă din Cheile Turzii

Salvamontiștii clujeni au curățat și reamenajat traseele de escaladă din zona Cetățeaua Mare, din defileul Cheilor Turzii.

Salvamontiștii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj din subordinea Consiliului Județean Cluj au încheiat acțiunile de curățare și reamenajare a traseelor de escaladă din zona Cetățeaua Mare, defileul Cheilor Turzii.

Au fost vizate, astfel, traseele Samsarul, Traseu, Vorace, Tenace, Rapace și Capace, cu lungimi cuprinse între 16 și 22 de metri și grade de dificultate între 6a+ și 7a+. Aceste trasee sunt căutate de cățărători în zilele toride, deoarece peretele este unul nordic și e umbrit toată ziua.

Au fost reamenajate șase trasee de escaladă din Cheile Turzii

"Întreținerea, verificarea și curățarea traseelor de escaladă și alpinism sunt activități permanente ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și au drept scop principal creșterea siguranței practicanților acestui sport precum și prevenirea accidentelor", a transmis CJ Cluj.

Au fost reamenajate șase trasee de escaladă din Cheile Turzii

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza