Avalanşă de filme noi în Cluj

Avalanşă de filme noi în Cluj
În Oferta sfârşitului de săptămână este una bogată: de la filme cu personaje din poveşti, la thriller-uri ori filme de acţiune.

Rise of the Guardians

Proiectul "Rise of the Guardians" e bazat pe cărţile pentru copii "The Guardians of Childhood", încă nepublicate ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşti, Moş Ene şi Zâna Măseluţă. Aceştia îşi unesc forţele pentru a-l opri pe Bau-Bau din planul său de a aduce lumea într-un întuneric etern, peste care el să fie stăpân.

Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City şi Cinema Florin Piersic

Red Lights

Thrillerul supranatural "Red Lights" ne oferă perspectivă de a vedea cum stau lucrurile prin ochii unor oameni de ştiinţă sceptici. Dr. Margaret Matheson şi asistentul ei Dr. Tom Buckley se folosesc de ştiinţă şi raţionamentul ei pentru a demonta miturile create în jurul fenomenelor paranormale şi a demonstra că spiritiştii şi clarvăzătorii, toţi cei care pretind că posedă puteri şi abilităţi supernaturale nu sunt altceva decât nişte şarlatani.Însă, când încearcă să îl demaşte pe mediumul Simon Silver, lucrurile devin neclare chiar şi pentru ei.

Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Stolen

Will Montgomery este un hoţ notoriu, proaspăt eliberat din închisoare după ce şi-a ispăşit pedeapsa pentru care a fost condamnat: un furt de 10 milioane de dolari. Decide să-şi viziteze fiica înstrăinată, Alison, pe care n-a mai văzut-o de 8 ani. Dintr-o neînţelegere, fata este răpită de către Vincent, un vechi partener de jafuri al lui Will, care îi cere 10 milioane de $ răscumpărare. Will nu mai are însă banii, aşa că trebuie să jefuiască o altă bancă pentru a salva viaţa fiicei sale,avându-l pe urmele lui pe detectivul care l-a prins.

Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Alpeis

O asistentă medicală, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul acesteia au pus împreună bazele unui serviciu neobişnuit ce poate fi închiriat. Firma se numeşte Alpeis şi funcţionează pe bază de programări solicitate de clienţi care şi-au pierdut recent pe cineva drag. Cei patru furnizori de servicii se oferă, contra cost, să înlocuiască la diverse evenimente sau ocazii persoane defuncte. Cât timp înlocuiesc persoanele moarte, cei patru poartă haine de-ale defuncţilor, le adoptă obiceiurile şi felul de a vorbi. Rolul acestor servicii inedite e de a-i face pe cei rămaşi în viaţă să accepte moartea celor dragi.

Rulează la Cinema Victoria

"Cloud Atlas" - ne invită într-o călătorie epică de-a lungul a cinci secole

Un film bun poate avea la bază o idee genială, o poveste reală de viaţă sau o carte captivantă.

În cazul filmului "Cloud Atlas", inspiraţia a venit din a treia variantă şi, cu toate că multe guri rele au spus că romanul omonim scris de David Mitchel nu poate fi ecranizat, cei doi regizori din spatele trilogiei Matrix, Lana Wachowski şi Larry Wachowski, împreună cu Tom Tykwer, au reuşit imposibilul. 6 destine diferite, sunt prezentate pe parcursul a 5 secole, pornind din anul 1849, în Pacificul de sud şi ajungând până în anul 2346 în Hawaii. Cele aproape 3 ore ale filmului curg pe nesimţite, pe măsură ce sunt conturate legături tot mai clare între destinele personajelor interpretate de Tom Hanks, Halle Berry, Jim Sturgress, Hugo Weaving, Ben Whishaw, Jim Broadbent şi Donna Bae. "Cloud Atlas" propune o ipoteză conform căreia un suflet poate evolua şi poate să se transforme de-a lungul timpului. Acesta reia legături şi cu alte suflete pe care le-a întâlnit într-o altă epocă şi este damnat să suporte consecinţele acţiunilor sale, fie ele bune sau rele. Greşelile pot fi reparate sau repetate, însă iubirea este singurul lucru care rămâne constant. Fiindcă pentru toate cele 6 poveşti au fost folosiţi aceeaşi actori, a fost un real spectacol să vedem transformările fizice ale personajelor, care, prin machiaj au devenit alte persoane. Transformările au fost realizate şi la nivel de limbaj şi accente, iar rezultatul a oglindit perfect evoluţia temporală. "Cloud Atlas" ne învaţă că putem să schimbăm lumea prin acţiuni care vor reverbera în vieţile generaţiilor viitoare şi e un film care nu trebuie ratat.

Rubrică oferită de CinemaRx.ro

 

 

Comenteaza