Desert perfect pentru o zi de iarnă. Cum faci cea mai simplă tartă cu mere

Desert perfect pentru o zi de iarnă. Cum faci cea mai simplă tartă cu mere

Ai chef de ceva dulce? Iată reţeta pentru un desert simplu și delicios, perfect pentru o zi de iarnă. 

Abia au trecut sărbătorile pline cu mese îmbelșugate, dar parcă tot îți stă gândul la ceva dulce, o prăjitură, așa, ca la bunica... Dacă ai puțin timp la dispoziție și câteva mere, cât ai clipi poți pune pe masă o tartă cu mere delicioasă!

Ai nevoie de:

  • ulei pentru uns tavă
  • 2 pliculețe zahăr vaniliat
  • puțin praf de copt
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 5 ouă
  • 4 mere

Cum se face:

Merele se spală, se decojesc de coajă, se taie pe jumătate, se scot sâmburii și apoi se taie în feliuțe, nici prea subțiri, nici foarte groase. 

Se pregătește tava de tartă, care se unge cu puțin ulei, se împrăștie zahărul vanilat peste toată tava și se așază feliile de mere ca să acopere toată suprafața tăvii. 

Apoi te apuci de blat. Se bat albușurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziția rezultată se pune în tava de tartă peste mere și apoi se dă tava la cuptor până se coace tarta.

Când s-a copt se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minuţele, se pune pe un platou și gata! Merge și cu puțină frișcă sau înghețată!

Comenteaza