Desert perfect pentru o zi de toamnă. Cum faci cea mai simplă tartă cu mere

Desert perfect pentru o zi de toamnă. Cum faci cea mai simplă tartă cu mere

Iată reţeta pentru un desert simplu și delicios, perfect pentru o zi de toamnă. 

Ai chef de ceva dulce, dar parcă nu te-ai duce până la cofetăria din colț...? Nici nu este nevoie - dacă ai puțin timp la dispoziție și câteva mere, cât ai clipi poți pune pe masă tarta ta cu mere delicioasă!

Ai nevoie doar de:

- ulei pentru uns tavă
- 2 pliculețe zahăr vaniliat
- 5 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 5 ouă
- puțin praf de copt                                                                                                                                                                           - 4 mere

Cum se face:

Merele se spală, se decojesc, se taie pe jumătate, se scot sâmburii și apoi se taie în feliuțe, nici prea subțiri, nici foarte groase. 

Se pregătește tava de tartă, care se unge cu puțin ulei, se împrăștie zahărul vanilat peste toată tava și se așază feliile de mere ca să acopere toată suprafața tăvii. 

Apoi te apuci de blat. Se bat albușurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziția rezultată se pune în tava de tartă peste mere și apoi se dă tava la cuptor până se coace tarta.

Când s-a copt se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minue, se pune pe un platou și gata!

Pont: Merge foarte bine și cu puțină frișcă sau înghețată!

Comenteaza