Dezvăluirile unui preot de spital: Ce-i îngrijorează cel mai mult pe oameni când ajung pe patul de moarte

Dezvăluirile unui preot de spital: Ce-i îngrijorează cel mai mult pe oameni când ajung pe patul de moarte

După mai mulți ani petrecuți la căpătâiul persoanelor aflate pe patul de moarte în spital, un preot a dezvăluit ce îi îngrijorează cel mai mult pe muribunzi.

Joon Park, preot la Spitalul General Tampa din Florida de 8 ani, a împărtăşit pentru Insider ce îi îngrijorează cel mai mult pe muribunzi.

Regretă că nu au trăit pe deplin

Conform Mediafax, Park a spus că regretul este o emoţie comună în rândul pacienţilor săi muribunzi, axată mai ales pe gândul că au făcut ceea ce au vrut toţi ceilalţi, nu ceea ce au vrut ei să facă.

El a declarat că oamenii regretă că "au ascultat viziunea tuturor celorlalţi asupra vieţii lor, cu excepţia propriei lor viziuni".

Lăsarea în urmă a celor dragi

Pe lângă faptul că au regrete legate de trecut, Park a spus că pacienţii săi îşi fac griji şi pentru cum va fi primită moartea lor de către cei dragi.

Aceştia au aproape o "suferinţă anticipată empatică", în care "persoana muribundă experimentează prin viu grai modul în care propria moarte va fi trăită de cei dragi rămaşi. Este aproape o vinovăţie, o povară, o rană prin empatie".

"Muribunzii îşi fac griji în legătură cu nevoi foarte specifice pe care numai ei le cunosc despre cei dragi. Cred că ceea ce poate fi mai greu decât moartea este teama de separare şi de a nu mai putea avea grijă de cei rămaşi".

"Chiar şi pacienţii mei care sunt cei mai împăcaţi cu moartea lor sunt încă neliniştiţi de modul în care propria moarte le va afecta familia".

Comenteaza