Dieta antistres: 5 alimente care luptă cu stresul și anxietatea

Dieta antistres: 5 alimente care luptă cu stresul și anxietatea

Vrei să te simți bine, în largul tău, indiferent de situație, să ai energie de dimineața până seara fără să te simți copleșit? Iată 5 alimente care vor lupta alături de împotriva stărilor de stres sau anxietate:

Avocado - este un fruct bogat în vitamine B care te ajută să înfrunți situațiile de stres, dar și cu potasiu, care ajută la scăderea în mod natural a tensiunii arteriale.

Bananele - sunt bogate în triptofan, un aminoacid implicat în producerea serotoninei în organism. Aceasta înseamnă că bananele contribuie la relaxare și la ameliorarea anxietății. De asemenea, bananele conțin magneziu și potasiu, a căror lipsă din organism duce la stres.

Ciocolata - are un efect pozitiv, conducând la o stare de calm și la un nivel îmbunătățit de concentrare. Mai mult , consumul de ciocolata stimuleaza producerea endorfinelor, - “hormonul fericirii”, având ca efect nu doar o stare de buna dispoziție, ci contribuind chiar și la prevenirea depresiei și a altor afecțiuni psihice.

Laptele - bea un pahar de lapte cald înainte de culcare și vei vedea că alungă orice urmă de stres și vei putea dormi liniștit. Cercetările au demonstrat că un pahar de lapte înainte de culcare scade anxietatea și stările de neliniște cauzate de stres.

Ouăle - sunt o sursă foarte bună de aminoacizi și conțin, de asemenea, vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc, dar și diferite oligoelemente care sunt importante pentru sănătate, inclusiv cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu și zinc, fapt important deoarece o deficiență a unora dintre acestea a fost asociată cu oboseala și depresia.

Comenteaza