Dieta cu “de toate”. Regimul care nu te înfometează: mănânci și slăbești

Dieta cu “de toate”.  Regimul care nu te înfometează: mănânci și slăbești

Această dietă se bazează chiar pe faptul că oamenilor le place să mănânce și îi ajută să slăbească fără a-i înfometa.

Creată de medicul nutriționist Barbara Rolls, dieta Volumetrics promite să te scape de kilogramele în plus... mancând. Succesul acestei diete constă chiar în faptul că nu te supune la restricţii pe care majoritatea dietelor ţi le cer.

Rolls spune că senzaţia de saţietate nu este provocată de cantitatea de alimente pe care le consumi, ci de diversitatea acestora, prin urmare, trucul este să ştii să alegi alimentele cu cât mai puţine calorii.

Dieta Volumetrics îți permite să mânânci trei mese fixe, două gustări şi un desert în fiecare zi.

Volumetrics împarte mâncarea în patru categorii:

Categoria întâi include fructe (indiferent de sortiment), legume cu un conţinut caloric mic (broccoli, varză, morcovi, roşii, ciuperci, spanac, ceapă verde, rubarbă, etc) şi supe.

Categoria a doua include porţii rezonabile de cereale (cum ar fi orezul brun sau pastele integrale), proteine slabe, legume şi lactate cu un conţinut scăzut de grăsime.

A treia categorie include porţii mici de mâncăruri cum ar fi: produse de panificaţie, deserturi, brânzeturi şi alimente cu un conţinut ridicat de grăsime.

Cea de-a patra categorie include porţii rare de mâncăruri cu prăjeli, bomboane, fursecuri, oleaginoase şi grăsimi.

Volumetrics se bazează, în general, pe mâncăruri cu un conţinut mare de apă, cum sunt majoritatea fructelor şi legumelor, deoarece te fac să te simţi sătulă fără să fie nevoie să consumi multe calorii. Şi nu, consumul exclusiv de apă nu este recomandat, deoarece îţi satisface setea, dar nu şi foamea, ceea ce poate produce efecte negative pe termen lung.

În ceea ce privește consumul de alcool, acesta este permis, însă cu moderație.

 

Comenteaza